Hlavní obsah

Další miliony se valí do Plzně! Viktoria má nového partnera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň se díky postupu do Ligy mistrů finančně vzpamatovala, jen účast v základní skupině jí přinese na bonusech přibližně 450 milionů korun. A bude ještě líp. Na úterní tiskové konferenci v Doosan Aréně představila Viktoria nového silného partnera, řeckou sázkovou společnost Betano. Spekuluje se, že klubu ročně přispěje částkou mezi 30 a 40 miliony korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek a šéf klubu Adolf Šádek po postupu do Ligy mistrů.

Článek

„Podpora sportu a podpora jednotlivců a týmů, kteří píší výjimečné sportovní příběhy, byla od počátku klíčovým pilířem naší strategie ve společnosti Kaizen Gaming. Při rozhodování o naší první partnerské smlouvě v České republice pro nás byla FC Viktoria Plzeň jasnou volbou. Viktoria je nejen úřadujícím mistrem, ale také jedním z nejúspěšnějších klubů v zemi za posledních deset let," řekl Julio Iglesias Hernando, obchodní ředitel společnosti Kaizen Gaming.

„Význam podpisu smlouvy s Betanem bych rozdělil do dvou oblastí. Zaprvé je to pro nás čest, že se můžeme připojit k pomyslné rodině klubů takového významu, jako jsou Porto, Benfica a další velké týmy s velkou historií. Viktoria se chce na hřišti i v obchodní a marketingové oblasti prezentovat jako evropský klub a toto spojení nás k tomuto cíli přibližuje," uvedl Adolf Šádek, majitel FC Viktoria Plzeň.

„Zároveň je pro nás toto partnerství důležitým momentem z hlediska zajištění ekonomické stability klubu. Jedná se o zásadní a dlouhodobou spolupráci čehož si cením nejvíce, stejně jako přání partnera naši spolupráci do budoucna ještě více rozvíjet," dodal Šádek.

Betano chce vytvořit konkurenci největším domácím zaběhnutým kancelářím Tipsportu a Fortuně. Plzeň je prvním tuzemským klubem, do kterého ambiciózní řecká sázkovka vstoupila. Mluví se také o budoucí spolupráci se Spartou a Slavií.

„Naším zájmem je stát se titulárním partnerem první české fotbalové ligy. Tato pozice je nyní obsazena, ale smlouva má konečné datum," prohlásil Roman Maco, Country Manager společnosti Kaizen Gaming.

Betano už prorazilo v zahraničí, sponzoruje velké fotbalové kluby v Evropě a Latinské Americe. Patří mezi ně například ´Los Tres Grandes´ v Portugalsku ve složení FC Porto, Sporting Lisabon a SL Benfica, řecké týmy Olympiakos, Panathinaikos a PAOK FC nebo Fluminense a Atlético Mineiro v Brazílii.

Reklama