Hlavní obsah

Daníček stál ve správnou chvíli na správném místě. Měli jsme přidat další góly, tvrdí střelec

Favorizovaní fotbalisté 1. FC Slovácko měli od začátku ligového duelu s Hradcem Králové před svými fandy herně navrch, avšak gólově se prosadili až po změně stran, když musel po druhé žluté a následně červené kartě nuceně ze hřiště hostující Gabriel. O jedinou trefu utkání se postaral zaskakující hradišťský kapitán Vlastimil Daníček, který zblízka dotlačil do sítě balon po předchozí Šašinkově hlavičce do břevna.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Klíma z Hradce Králové, Libor Kozák ze Slovácka a Adam Gabriel z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

„Stál jsem ve správnou chvíli na správném místě. Moje branka byla vyvrcholením obrovského tlaku, který jsme si v přesilovce vytvořili. Vyloučení z mého pohledu utkání hodně ovlivnilo. Měli jsme ale přidat další góly," má jasno Daníček.

Slovácko nastoupilo bez šesti hráčů, kteří byli ve čtvrtek v základní sestavě Slovácka v zápase kvalifikace Evropské ligy na hřišti Fenerbahce. Vůbec nebyli na soupisce zraněný Havlík a nemocný Reinberk a jen na lavičce zůstali na začátku utkání zkušení borci Kadlec, Petržela a Kalabiška i obránce Doski. Trenér Svědík je šetřil na čtvrteční pohárovou odvetu. „V novém složení jsme se sehrávali na sobotním tréninku. Myslím, že si to docela sedlo. A hlavně jsme byli hladoví po prvním vítězství v soutěžním střetnutí v nové sezoně. Povedlo se nám urvat tři body," těší Daníčka.

Už od předzápasového rozcvičení cítil, že na rozdíl od ligové premiéry na hřišti nováčka v Brně (2:2) si tentokrát jeho mužstvo povede lépe. „Věřil jsem týmu. S Hradcem to byl jako vždycky dost soubojový duel. Urostlý útočník Vašulín nám dělal svojí rychlostí trochu starosti, ale uhlídali jsme ho. A naopak sami jsme se aspoň jednou v koncovce prosadili, byť soupeře dlouho držel výtečnými zákroky brankář Reichl. Poslední minuty jsme ale měli odehrát líp," uvědomuje si.

Daníček absolvoval během devíti dní tři náročné zápasy. Dva v lize a jeden v evropském poháru v Istanbulu. „Unavený se zatím rozhodně necítím. Je to i zásluha kondičního trenéra, který se nám hodně věnuje," tvrdí.

Všechny síly je připravený odevzdat na hřišti i ve čtvrtek, kdy se Slovácko pokusí v domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy takřka o nemožné. Proti věhlasnému Fenerbahce Istanbul musí dohánět tříbrankové manko z úvodního duelu v Turecku. „Pro nás i fanoušky to bude velký svátek, vždyť do Hradiště dorazí velký klub. Jsme odhodláni porvat se s ním o co nejlepší výsledek a cestu za postupem Fenerbahce co nejvíc ztížit," předsevzal si Daníček.

Reklama

Související témata: