Hlavní obsah

Defenziva Slavie v problémech! Kapitána nenahradí, varuje před šlágrem v Plzni expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasnou prioritou Slavie je útočný fotbal, který baví fanoušky. Trenér Jindřich Trpišovský by si ale jistě přál, aby sešívaní výtečně zvládali i defenzivní povinnosti. To se jim třeba v duelu Konferenční ligy s Balkani nedařilo a Pražané dvakrát během první půle inkasovali. V sestavě hodně chybí zraněný defenzivní pilíř Tomáš Holeš. „Slavia za něj nemá náhradu," naznačuje bývalý reprezentant Pavel Mareš v pořadu Přímák, že mají sešívaní před šlágrem v Plzni problém.

Proč obrana Slavie tak často chybuje a jak moc jí chybí Holeš? Řešíme v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Slavia si může pomoci lepší organizací hry. Jenže právě v tom Holeš vynikal, když dohlédl na to, aby bek nepodlehl útočným choutkám. Když totiž vyrazil do ofenzivy a přišla ztráta míče, často dostal soupeř prostor pro přečíslení. A třeba Balkani dvakrát dokázalo gólově trestat. „To asi slávisté nečekali," myslí si Mareš a čeká, že příště budou Pražané hrát z více zajíštěné obrany.

Holeš je podle bývalého reprezentanta ohromně zodpovědným hráčem, přemýšlivým a hlavně týmovým. „Za kohokoliv udělá cokoliv, kdykoliv se vrátí, vždy chce uspět. A je jedno, jestli hraje na místě defenzivního záložníka nebo na stoperu. Takového Slavia potřebuje a logicky jí bude chybět," míní expert v pořadu Přímák na Sport.cz.

Jak si poradí Slavia bez Schranze? Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

I při hodně širokém kádru, který má Jindřich Trpišovský v Edenu k dispozici, prý nedokáže absenci Holeše plnohodnotně nahradit. „To by museli mít druhého Holeše, ale takového hráče nemají. Dřív byl takový Tomáš Souček, ale takového najdete možná jednou za pět let," uvádí Mareš. Čeká, že by šanci mohl dostat v záloze Provod. „Jenže ten spíš hraje nahoře. V defenzivě je třeba aby opravdu hráč viděl situace a dokázal zakročit na místech, kde je třeba. Takového tam nemají," varuje Slavii.

Kterého slavného útočníka mi připomíná Stanislav Tecl? Povídáme si v PřímákuVideo: Sport.cz

Možná by mohl zabrat recept v podobě nastavení hráčů. Slavia si pod vědomím větší kvality troufá útočit možná více, než by se někdy slušelo. „Chtějí soupeře válcovat, hrát atraktivní fotbal a krajní beci pod vědomím toho hrají moc vysoko. Když pak přijde ztráta míče, zůstávají tam jen stopeři, případně defenzivní záložník. Na nich to ostatní nechávají a když to soupeř dokáže potrestat, je tu problém," soudí expert.

Jak si Slavia povede v nedělním duelu v Plzni. A co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama