Hlavní obsah

Demolici Pardubic řídilo duo boleslavských veteránů. Škoda na hattrick nedosáhl, ocenil ale skvělé rohy svého kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodně nepatří do starého železa. Velezkušená dvojice fotbalistů Mladé Boleslavi, Milan Škoda a Marek Matějovský, stále dokazuje svoji nezpochybnitelnou kvalitu. Společně totiž rozhodla o tom, že si Mladá Boleslav připsala svůj první plný bodový zisk v této sezoně díky pohodlnému sobotnímu vítězství 3:0 nad Pardubicemi. Hned v úvodní desetiminutovce se bývalí reprezentanti postarali o dvě branky po naprosto identických rohových kopech – Matějovský od pravého praporku centroval a Škoda hlavou chladnokrevně zakončoval. „Když má Škoďák den, tak mu to tam prostě padá,“ konstatoval spokojeně trenér hostí Pavel Hoftych.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Marek Matějovský, Milan Škoda a David Šimek z Boleslavi oslavují gól.

Článek

Kouč Boleslavi pochopitelně kvitoval hlavně fantastický vstup do utkání, během něhož jeho svěřenci prakticky rozhodli o tom, jak se bude celý zápas vyvíjet. „První půli jsme začali skvěle, ukázali naší sílu ve standardkách a šli brzy do dvoubrankového vedení. Dokázali jsme přidat i třetí gól, po pauze ale Pardubice změnily hru a začaly hrát jednodušeji. Nám se ovšem podařilo si průběh utkání pohlídat. Po špatném startu do sezony je to pro nás obzvlášť cenné vítězství," pravil po konečném hvizdu 55letý stratég.

Hoftych také okomentoval počínání Milana Škody, který vsítil dvě skoro až neuvěřitelně podobné branky v rozmezí pár minut. „Nevím, jestli jsem něco podobného někdy zažil. My jsme hlavně rádi, že se takhle trefil, hráč jako on ty branky potřebuje," poznamenal bývalý trenér Bohemians nebo Liberce.

Sám Škoda neměl ani daleko od třígólového zápisu, nařízeného pokutového kopu po asi půlhodině hry se ale ujal kapitán Matějovský, který ztroskotal na skvělém zákroku Markoviče. „K hattrickům se nijak neupínám, v kariéře jsem dal zatím jen jeden. Marek mi sice nabídl, jestli penaltu nechci kopat, jenže on je na ně určený a uspěl posledně. Nechtěl jsem se do toho tedy zbytečně cpát. Tentokrát ale neproměnil, tak třeba dostanu šanci z puntíku příště já," poznamenal 36letý útočník.

Již 40letého středopolaře ale neúspěšná exekuce pokutového kopu mrzet nemusela, bohatě se totiž předem vykoupil dvěma parádními asistencemi od rohového praporku. Jeho parťák Škoda se pak také nezdráhal svého ještě o něco zkušenějšího spoluhráče pořádně ocenit. „Již první roh byl zahrán perfektně, navíc jsem to hlavou trefil čistě. Druhou situaci jsem neviděl až tak ideálně, nakonec to tam naštěstí zapadlo. I tentokrát jsem ale dostal parádní centr, přesně takhle to trénujeme," těšilo forvarda, který si zatím v pěti ligových utkáních tohoto ročníku na své konto připsal tři trefy.

Reklama