Hlavní obsah

Derby mezi Spartou a Slavií bude potřetí za sebou řídit sudí Černý

Sobotní šlágr fotbalové ligy o první místo tabulky mezi fotbalisty Sparty a Slavie budou na Letné znovu řídit rozhodčí v čele s hlavním Daliborem Černým. Komise rozhodčích FAČR zveřejnila delegaci na 2. kolo nadstavbové skupiny o titul na Twitteru. Asistenty budou opět Ivo Nádvorník s Kamilem Hájkem, u videa bude Jan Petřík. Celý tým rozhodčích absolvuje třetí derby pražských S během jednoho měsíce.

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Osmadvacetiletý Černý vedl první derby v kariéře 15. dubna v 27. kole základní části (3:3) a navázal 3. května finálovým duelem poháru, který vyhrála Slavia 2:0. Sudí se ani v jednom utkání nedopustili větší chyby, naopak si vysloužili chválu od komise rozhodčích i z řad obou celků.

Černý působí v nejvyšší soutěži teprve druhou kompletní sezonu. Jako hlavní dosud odřídil 44 zápasů. V aktuálním ročníku udělil v 21 duelech čtyři červené karty a nařídil dvě penalty, včetně té pro Spartu v dubnovém ligovém derby.

Všechny tři jarní souboje odvěkých rivalů se hrají na sparťanském stadionu. Letenští budou v sobotu hájit dvoubodový náskok v čele tabulky. Výkop je v 18:00, utkání je vyprodané.

Reklama