Hlavní obsah

Derby podtrhlo deku, která na nás v nadstavbě padla. Šli jsme postupně dolů, lituje Hovorka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derby dvakrát jinak. V březnu právě proti Spartě slavil David Hovorka velký a vítězný comeback na trávník po dlouhém zranění. Poslední zápas v ligové sezoně si ovšem fotbalisté pražské Slavie za rámeček nedají. Ve 303. derby v neděli rivalovi doma podlehli 1:2. „Hodnocení zápasu pro nás není úplně veselé. Doufali jsme, že se se sezonou rozloučíme úspěšně. To se nám bohužel nepovedlo a mrzí nás to,“ mračí se důrazný stoper.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávista David Hovorka (vlevo) v souboji s Jakubem Peškem v pražském derby v rámci 5. kola nadstavby první fotbalové ligy.

Článek

Letenští v lize vyhráli v Edenu poprvé od roku 2014 po devíti zápasech. Slávisté již od středy věděli, že neobhájí titul. Hovorkův tým zakončil ligu na druhém místě se sedmibodovým odstupem na mistrovskou Plzeň.

Vyhráli jste základní část, v nadstavbě jste ovšem zvítězili jen jednou. Proč se vám tolik nevydařila?

Hodně těžké takhle hodnotit. Hned po derby jsme měli v kabině proslov, ještě budeme hledat důvody. Nepodařil se nám vstup s Hradcem, potom zápas s Plzní, který určil ráz dalších kol. Pak už to byla spíš deka a teď se to podtrhlo.

Jak tedy hodnotíte celou sezonu?

Když ji vezmu ze svého pohledu, tak jsem šťastný, že jsem se mohl vrátit a byl zdravý. Jsem rád, že můžu být s kluky na hřišti a zapojovat se do velkých zápasů. Jako klub jsme chtěli trofeje a nemáme ani jednu, takže si musíme na rovinu říct, že jsme sezonu nezvládli. Nechci všechno hanit, Evropa byla úspěšná, pak se sezona odvinula do takového konce...

Derby bylo na závěr odrazem zápasů nadstavby, že?

Nechci po jednom zápase všechno rozmazávat a hodnotit podle něj celou sezonu. Každý zápas je specifický, zvlášť derby. Mrzí nás, že jsme ho nezvládli, taky kvůli fanouškům, pro které jsme chtěli vyhrát. To se nepovedlo.

Co vám chybělo proti posledním sezonám?

Být asi hladovější v nejdůležitějších momentech. Bohužel se to potvrdilo v nadstavbě. Základní část jsme myslím zvládli, i když už tam byly nějaké náznaky, které nás doběhly v nadstavbě. Nebyla to otázka jednoho zápasu, šli jsme dolů postupnou cestou.

Utkání jste nedohrál, měl jste nějaký vážnější zdravotní problém?

Naštěstí ne. Došlo ke změně pohybu a měl jsem přetížený zadní stehenní sval, nic víc.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava