Hlavní obsah

Devětatřicetiletý Matějovský prodloužil s fotbalovou Boleslaví o rok smlouvu

Mladoboleslavský fotbalista Marek Matějovský ani v 39 letech nekončí s kariérou. Bývalý český reprezentant se středočeským klubem prodloužil smlouvu o další rok do 30. června 2022. Mladoboleslavští o tom informovali v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi během utkání s Plzní.

Článek

Matějovský, který v 343 ligových zápasech zaznamenal 15 branek a 52 asistencí, je po Josefu Jindřiškovi z Bohemians 1905 a Tomáši Hübschmanovi z Jablonce třetím nejstarším hráčem v nejvyšší soutěži. V lednu se vrátil na trávníky po téměř roční pauze zaviněné dvěma operacemi achilovky.

"Všichni v klubu jsme rádi, že se Marek Matějovský dal zdravotně dohromady, což potvrdil i svým nesporným podílem na boleslavské záchraně v první lize v letošní jarní sezoně, a bude nejméně následující rok pokračovat v aktivní kariéře. Věřím, že i fanoušci mladoboleslavského fotbalu jsou spokojení s Matějovského rolí v současném mužstvu," řekl prezident klubu Josef Dufek.

Právě s ním a trenérem Karlem Jarolímem Matějovský po skončení uplynulé sezony konzultoval pokračování hráčské kariéry. "Jejich zájem mě potěšil a bylo na mně, zda budu pokračovat, pokud to zdraví umožní. Mám za sebou nejdelší prodlevu kariéry kvůli zranění a návrat na hřiště mě stál spoustu úsilí, a když budu upřímný, tak přiznávám, že jsem nečekal, že návrat dopadne tak zdařile, jak dopadl," uvedl kapitán týmu.

Do nového ročníku si dává jasný cíl. "Nerad bych nadcházející sezonu, která může být mou poslední, opakoval tu minulou charakterizovanou úporným bojem o záchranu v první lize. Proto jednoznačně vítám změny v kádru, mám z nich dobrý pocit a věřím, že budeme lepší než minulý ročník. Do toho nejbližšího vstupuji s optimismem," konstatoval bývalý záložník Jablonce, pražské Sparty a anglického Readingu.

V tomto týdnu Mladá Boleslav angažovala další bývalé reprezentanty stopera Marka Suchého a člena Klubu ligových kanonýrů Milana Škodu.

Reklama

Související témata: