Hlavní obsah

Disciplinárka trestá Filla, sparťanskou dvojku i Trpišovského. Zaplatí za zničení dveří

Praha
Aktualizováno

Znovu měli na čtvrtečním zasedání práci. Disciplinární komise LFA uložila trest zastavení závodní činnosti na 2 soutěžní utkání Martinu Fillovi z Baníku Ostrava za vyloučení na Slavii. Jednou si nezahrají Ladislav Krejčí starší a Martin Vitík ze Sparty. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský zaplatí 15 tisíc korun za prokopnutí dveří od šatny na Slovácku. Pokutu 5 tisíc korun pak dostal brněnský kapitán Pavel Dreksa za nesportovní chování v podobě nepravdivých (pohoršujících) výroků na adresu rozhodčích.

Foto: twitter Michala Býčka

Dveře kabiny hostů na Slovácku po přesném kopu Jindřicha Trpišovského, trenéra Slavie...

Článek

Slávisté v Edenu hráli už od třetí minuty v početní výhodě po vyloučení Martina Filla, jenž dostal červenou kartu za úder do obličeje Jana Bořila. Přestože měl Baník i v oslabení blízko k bodovému zisku, těsně prohrál 1:2. Fillo si teď dvakrát nezahraje.

Jednou si nezahrají Ladislav Krejčí starší a Martin Vitík ze Sparty, kteří v dohrávce s Příbramí inkasovali čtvrtou žlutou kartu v ligové sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Martin Fillo z Baníku Ostrava a rozhodčí Ondřej Pechanec.

Na řadu přišel také Jindřich Trpišovský. Trenér Slavie o přestávce duelu na Slovácku prokopl dveře od šatny, zaplatí 15 tisíc korun.

Liberecký asistent Pavel Medynský vyfasoval pokutu 10 tisíc korun za opakované nenošení roušky.

Kapitán je zodpovědný za své výroky

Nezvyklý je případ Pavla Dreksy. Hráč Zbrojovky Brno dostal pokutu 5 tisíc korun za nesportovní chování v podobě nepravdivých (pohoršujících) výroků na adresu rozhodčích v souvislosti s utkáním proti Olomouci.

„Profesionální hráč je zodpovědný za svá vyjádření použitá v rozhovorech do médií. O to více, pokud jde o kapitána družstva. Pavel Dreksa uvedl po utkání Brna v Olomouci zjevně nepravdivé vyjádření, když popisoval komunikaci hlavního rozhodčího s videorozhodčím v inkriminovaný moment na hrací ploše," poznamenává předseda komise Richard Baček.

"Porovnali jsme jeho tvrzení se zvukovým záznamem z přenosového vozu VAR, který jsme měli k dispozici od Komise rozhodčích FAČR, a došli k závěru, že šlo o nepravdivý výrok, který ve svém důsledku dehonestoval postup rozhodčích v očích veřejnosti v této situaci," vysvětluje Baček.

Reklama

Související témata: