Hlavní obsah

Divíšek chce Brnu pomoct zabydlet se mezi elitou. Na Moravě jsem šťastný, tvrdí pražský rodák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulé sezoně moc příležitostí v základní sestavě fotbalistů Slovácka nedostával, a tak přivítal nabídku na přestup od Brna. Jednatřicetiletý obránce Josef Divíšek chce pomoct prvoligovému nováčkovi zabydlet se mezi elitou.

Foto: fczbrno.cz

Josef Divíšek bude v příští sezoně oblékat dres Zbrojovky.

Článek

„Už v zimě mě oslovil sportovní manažer Zbrojovky pan Požár, kterého znám jako trenéra ze Sparty, kde jsem v mládežnických družstvech působil. Tehdy mě ještě hradišťský kouč Svědík nepustil. Teď už to klaplo," těší Divíška.

Ve Slovácku totiž poslední dobou až příliš často vysedával na lavičce náhradníků. „Když jsem byl zraněný, trenér zasunul na můj post levého beka ze zálohy Honzu Kalabišku, který chytl neskutečnou fazónu. Držela se ho skvělá forma, a tak jsem ani nemohl být naštvaný, že jsem po uzdravení nehrával zdaleka tolik jako dřív. I tak jsem si uplynulou úspěšnou sezonu, v níž jsme se Slováckem obhájili v lize čtvrtou příčku a vyhráli navíc i Český pohár, hodně užil. Samozřejmě mě ale mrzelo, že jsem se na tom nepodílel víc," svěřil se.

Nyní čeká Divíška nová výzva. „Je jasné, že Zbrojovka do první ligy jednoznačně patří. Vždyť má bohatou tradici a Brno je druhé největší město v republice. Sledoval jsem, jak suverénně prošla druhou ligou. Neberu to tak, že bychom teď měli hrát jen o záchranu. Jsem přesvědčený, že budeme v lize schopni trápit i silné soupeře. Chci k tomu ze všech sil přispět," má jasno.

Brňané sice dlouho hledali hráče na levou stranu obrany, ale Divíšek si rozhodně nemyslí, že bude mít místo v základní sestavě jisté. „Kromě mě přicházejí i další fotbalisté. Takže všichni musíme o místo v týmu zabojovat. Na trénincích i v přípravných zápasech," ví dobře.

Pochází z Prahy, avšak už přes pět let žije v Uherském Hradišti. „Po hlavním městě se mně vůbec nestýská. Na Moravě jsem šťastný. Prozatím z Hradiště do Brna denně dojíždím, ale je to dost unavující, byť cesta trvá jen něco přes hodinu. Do budoucna se tudíž hodlám do Brna přestěhovat. Čekáme jen na to, až přítelkyně dokončí v Hradišti rozdělanou práci," prozradil Divíšek, který v minulosti oblékal v elitní tuzemské soutěži i dres Příbrami. Dosud v ní odehrál rovných dvě stě utkání.

Ligoví fotbalisté měli letos po předchozích covidových letech přes léto opět delší volno. „Dovolenou jsem si užil, pořádně jsem si odpočal," hlásí. Nevyzpytatelný los přiřkl hned v úvodním kole nejvyšší soutěže Zbrojovce za soupeře poslední červencovou sobotu právě fotbalisty Slovácka. „Jsem už hodně natěšený. Nejen na tento zápas, který bude pro mě pochopitelně hodně speciální, ale i na celou sezonu," tvrdí Divíšek.

Reklama

Související témata: