Hlavní obsah

Dočkal ho vypnul, Houska se diví VAR. Nechápu, jindy se kontroluje každá blbost, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopanec do hlavy od kapitána Sparty Bořka Dočkala si jablonecký David Houska pustil ze záznamu až pozdě v noci. Usínal s natrženým uchem a čtyřmi svorkami, spát musel na jednom boku a zádech.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ostrý zákrok sparťana Bořka Dočkala byl oceněn žlutou kartou.

Článek
Fotogalerie

„Viděl jsem to jen jednou a stačilo mi to, víc jsem nepotřeboval," přiznává druhý den po dohrávce 22. kola, která skončila smírným výsledkem 1:1. Duel výrazně ovlivnila chyba sudích v čele s Daliborem Černým a videorozhodčího Ondřeje Berky, kterou hned uznala i komise rozhodčích.

V šestnácté minutě se 28letý záložník sesul k zemi, když ho v souboji o míč trefil Dočkal ve výskoku kopačkou do hlavy. Potrestán byl jen napomenutím, byť měl podle pravidel vidět červenou kartu za surovou hru. Dočkal se hned na hřišti gesty hájil tím, že Houska byl v předklonu a hlavu měl příliš nízko.

„Balon byl v takové výšce, že jsem ho přirozeně chtěl hrát hlavou. Myslím, že ta noha byla vysoko, ještě ve výskoku s odrazem, takže si nemyslím, že bych ji měl nízko. Určitě ne," nesouhlasí s jeho verzí Houska, který musel hned na ošetření a utkání dohrál se zafačovanou hlavou.

„Popravdě, po zákroku jsem byl trochu otřesený, takže si to to úplně přesně nevybavuju, chviličku jsem byl mimo. Vím, že se mi Bořek omlouval, ale těsně po zákroku nevím, co se dělo," říká. Když začal vnímat dění kolem sebe, překvapilo ho, že vůbec nezareagoval VAR.

Co mu přímo na hřišti rozhodčí Dalibor Černý řekl? „Že je to zkontrolovaný na videu a že jde o faul na žlutou kartu. Myslím, že tohle v podstatě opakoval všem hráčům a že se ani nepotřebuje na video podívat. Je to zvláštní. Někdy práci s videem nechápu, když se nejde na video podívat v případě, kdy by to podle mě asi 99 procent rozhodčích řešilo červenou kartou. A jindy se chodí dívat na každou blbost. Nechápu to," konstatuje. I druhý den ještě cítí křivdu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Sparťan Bořek Dočkal viděl v ligové dohrávce v Jablonci žlutou kartu.

„Asi každý by ji v takové situaci cítil. Je velký rozdíl, kdybychom hráli od 16. minuty proti deseti místo jedenácti. Podle mě je to velké ovlivnění zápasu a jeho průběhu. Asi každý tým by po takovém rozhodnutí cítil křivdu," myslí si.

Jablonec se sice deset minut před koncem gólem Silného dostal do vedení, Sparta však záhy dokázala vyrovnat a vybojovat alespoň bod. „Když budu mluvit jen za sebe, pro mě je bod málo. Jsem zklamaný, že se nám zápas nepovedlo dotáhnout do vítězného konce. Myslím, že jsme pro to udělali maximum a už to bylo strašně blízko. Stejně jako před týdnem v poháru. Strašně mě to mrzí, že jsme utkání nedotáhli za tři body. Je to škoda," uzavírá.

Reklama