Hlavní obsah

Dohodnuto. Ostravský Kaloč bude na jaře hostovat v Kaiserslauternu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravský fotbalista Filip Kaloč bude v jarní části sezony hostovat v Kaiserslauternu. Druholigový německý klub potvrdil příchod 23letého záložníka a bývalého kapitána reprezentační jednadvacítky na svém webu. Nespecifikoval, zda má opci na případný letní přestup.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Filip Kaloč míří z Baníku Ostrava do německého Kaiserslauternu.

Článek

„Jsem rád, že mohu být součástí klubu s velkou tradicí. Doufám, že budu na hřišti tak úspěšný, jako se v Kaiserslauternu povedlo některým českým hráčům přede mnou. Nemohu se dočkat, až vyběhnu na trávník a pomohu klubu k jeho sportovním cílům. Moc se těším se na stadion a fanoušky,“ řekl Kaloč.

Kaiserslautern, kde v minulosti působili například reprezentanti Miroslav Kadlec, Pavel Kuka, Petr Kouba nebo Vratislav Lokvenc, se v posledních letech marně snaží navázat na svou dřívější slávu. V současnosti hraje ve druhé bundeslize a po podzimní části je patnáctý, pouze bod nad barážovou šestnáctou pozicí.

Kaloč za Baník odehrál 106 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal čtyři góly a pět asistencí. Ostravský odchovanec na podzim nepatřil do základní sestavy trenéra Pavla Hapala a zasáhl do devíti utkání nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: