Hlavní obsah

Baráka chce italský mistr! Šéf Neapole už učinil Fiorentině nabídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový záložník Antonín Barák by mohl co nevidět změnit adresu v rámci Serie A. O 29letého reprezentanta má podle italských médií zájem SSC Neapol. Úřadující italský šampion už poslal Fiorentině nabídku, do konce tohoto týdne by se měly obě strany sejít a záležitost rozlousknout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Barák během utkání Ligy národů Česká republika - Portugalsko hraného 24. září 2022 v Praze.

Článek

Neapol, která marně hledá formu z uplynulé, mistrovské sezony, se ocitla po odchodu Makedonce Eljife Elmase bez klasického středního záložníka. Sportovní ředitel Mauro Meluso proto začal usilovně pracovat na příchodu náhrady. Podle italského deníku Corriere dello Sport by rád do Neapole přivedl právě Baráka, kterého zná dobře ze společného působení v Lecce.

Podle sportovního listu odeslala Neapol do Fiorentiny za Baráka, který má ve Florencii kontrakt do června 2026, tuto nabídku: půl milionu euro (12,5 milionů korun) za hostování plus 6 milionů euro (150 milionů korun) za následný odkup.

Fiorentina je sice nakloněna okamžitému prodeji, nicméně v Itálii se má za to, že obě strany dospějí ke kompromisu. Nahrává tomu velké přátelství mezi šéfem Neapole Aureliem de Laurentiisem a majitelem Fiorentiny, miliardářem Roccem Commissem.

Laurentiis se v pátek večer vrací ze Španělska, o víkendu by mělo dojít k jeho schůzce se zástupci Fiorentiny. Stane se Neapol čtvrtým klubem ze Serie A, kde bude Barák působit? Před angažmá ve Fiorentině hrál v Lecce a za Veronu.

Reklama