Hlavní obsah

Dokáže Sparta vrátit Slavii do hry? Bookmakeři i sázkaři volí výhru Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viktorii Plzeň zbývají k překvapivému zisku mistrovského titulu poslední tři kroky, přičemž následující může být pravděpodobně nejtěžší. Do Štruncových sadů přijede ve 3. kole nadstavby fotbalové Fortuna ligy pražská Sparta, která neodehrála plánované finále poháru na Slovácku. Domácí mají na soupeře šestibodový náskok, druhá Slavia však na viktoriány ztrácí pouhé dva body a Plzeňští si tak nemohou dovolit klopýtnout. Bookmakeři ztrátu neočekávají a plzeňské vítězství ocenili kurzem 1,97:1. Letenští vstupují do utkání v roli outsidera, na jejich výhru je vypsán kurz 3,95:1. Remíza se sází v kurzu 3,6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň oslavuje gól, který na podzim poslal Spartu na kolena...

Článek

Ligové finále slibuje další infarktový víkend. „Všichni budeme s napětím očekávat, jak to dopadne v Plzni. Sparta z boje o titul prakticky vypadla, jenže trio Slavia, Sparta a Plzeň si nic nedaruje, i kdyby hrálo přátelák na půlku hřiště. Navíc bude utkání zvlášť prestižní pro explzeňského trenéra Vrbu. Vrací se sice ‚domů', ale že by to mělo jakkoliv nahrávat Plzni, to spíš naopak," tvrdí Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Přesto jeho kancelář o pěkný parník favorizuje domácí Viktorii. „Motivace titulu a také domácí stadion silně nahrávají Plzni a tuší to i sázkaři, když jich 90 % v zápase sází na výhru Viktorie," poukazuje Urbanec.

Tipéři prostě dávají bookmakerům za pravdu.

Vstali jsme z mrtvých, oddechl si Michal Bílek. Hezké utkání to ale nebylo.Video: Sport.cz

„Viktoria získala v minulém kole důležitý bod proti Slavii, který může ve finále rozhodnout o mistrovi letošní sezony. Do pořadí však stále mohou promluvit zbývající zápasy, a ačkoliv není radno podceňovat ani Baník nebo Hradec Králové, Sparta bude pro Západočechy jistě nejsložitějším rébusem," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„I když, jak se to vezme. Při vzájemném střetnutí ve Štruncových sadech měla Plzeň navrch, sparťanské góly navíc vstřelili Karlsson a Drchal, oba v kádru v tuto chvíli nejsou. V únoru na Letné celek Michala Bílka ještě 20 minut před koncem vedl 2:0 a herně byl znovu lepší, pak ale následoval výpadek a utkání dopadlo smírem," připomíná vzájemné zápasy v základní části.

„Plzeň na Spartu letos jednoduše umí, Bílek si je vědom slabin letenského týmu, který je navíc po drtivém finiši v základní části znovu z formy. Více věřím Viktorce, vsadil bych si však, že padne více než 2,5 branek (1,84:1), jelikož oba vzájemné zápasy byly na góly bohaté," radí Hanák.

Viktoria má každopádně jistotu, že pokud vyhraje všechna další utkání, titul bude její. „Plzeň doma již osm zápasů v řadě neprohrála a je dost pravděpodobné, že ani se Spartou na domácím hřišti nepadne," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Plzeň navíc Spartu na svém stadionu šestkrát v řadě porazila.

Zajímavě se vyvíjejí kurzy na titul. Slavia z jasné dominance spadla za Plzeň, která když porazí Spartu, má v závěru rozhodně schůdnější soupeře (Hradec a doma Ostravu) než Slavia. Jede do Ostravy, a ještě ji čeká v posledním kole derby se Spartou.

Lukáš Sadílek do Sparty? Nenecháme se takovými zprávami rozhodit, odmítá Martin SvědíkVideo: Sport.cz, FAČR

Titul pro Viktorii se aktuálně sází v poměru 1,43:1, zatímco Slavia má kurz 2,75:1. Chabou naději Sparty pak vyjadřuje kurz 75:1.

Druhý účastník neodehraného pohárového finále přijede v neděli do Edenu, kde ho přivítá Slavia. Slovácko v sezoně ještě nedokázalo sešívané porazit, v obou případech šlo o prohry s rozdílem jediné branky. Tentokrát bookmakeři očekávají jednoduchou práci pro domácí, na jejichž vítězství je vypsán kurz 1,35:1. Výhra Slovácka se sází v kurzu 10:1, remíza pak v kurzu 5,05:1.

Na druhou stranu, tým z Uherského Hradiště bude mít o dost více sil, než kdyby měl za sebou pohárové finále. Poslední dobou předvádí solidní výkony, na Slavii to ale podle sázkových expertů stačit nebude a sešívaní si se svěřenci Martina Svědíka poradí.

„Slavia hraje o titul a nemůže připustit další zaváhání. Výhra sešívaných se objevuje na 99 % tiketů, což hovoří za vše," dodává Světlíková.

Reklama