Hlavní obsah

Doma nedá Kuchtovi vydechnout manželka, já zase na Strahově. Jeho čas přijde, věří Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První krůček k obhajobě mistrovského titulu zvládli. Fotbalisté pražské Sparty porazili v ligové premiéře Olomouc 2:0. „První zápasy sezony nikdy nejsou lehké. Úplně nevíte, co čekat od soupeře. Celkově jsem po utkání z výkonu šťastný a spokojený,“ kvituje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání s SK Sigma Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Vstřelili sice jen dva góly, zápas se Sigmou ovšem měli ve svých rukou. „I když se podívám na data, soupeři jsme nedovolovali nějaké průnikové přihrávky, útoky, nepustili jsme ho do mnoha šancí. Sami jsme dali dva pěkné góly a vytvořili si další velké šance," cení si Brian Priske.

Před rokem jste první zápas s Libercem prohráli, teď jste zvítězili. Takže úleva?

Stres zvládám vcelku dobře. Nemyslím si proto, že by se mi nějak ulevilo. Snažím se spíše vnímat aspekty hry a nemyslet na nic jiného. Podobně jsem to měl i loni. Letos se už lépe známe, mám silnější základy a také tým. Před rokem bylo určitě kolem nás více otazníků. Také pro hráče to bylo o něco komfortnější než loni.

Hrdinou zápasu byl autor obou gólů Lukáš Haraslín. Pracovali jste na jeho návratu po zranění nějak speciálně?

Bez pochyb odehrál výborné utkání. Jak do ofenzivy, tak do defenzivy. Bylo tam sice pár momentů, kdy mohl více tlačit na soupeře, ale předvedl dobrý výkon. Christian Clarup, Tomáš Malý a lékařský tým s jeho návratem po zranění předvedli kvalitní práci. Lukáš se připojoval postupně a ze začátku neabsolvoval všechny tréninkové jednotky s týmem. Nyní je to na Šulovi, aby vše za pomoci Larse zúročil na hřišti. Byla to tedy týmová práce.

Po generálce s Anderlechtem jste popíchl Jana Kuchtu, že z minulé sezony se žít nedá. Jak se vám líbil on?

Jsem spokojený. Pracoval tvrdě, ve spoustě aspektů odvedl výbornou práci. Ale útočníci a Kuchta obzvlášť žijí z gólů. Jsou to střelci. Měl šance a věřím, že jeho chvíle přijde. Patří k hráčům, kteří mají pomalejší starty, což bývá způsobené reprezentačními srazy a krátkými dovolenými. Četl jsem, že mu manželka nedá doma moc vydechnout, já mu zase nedám vydechnout na Strahově, takže je trochu pod tlakem. (smích) Jeho čas přijde, je na správné cestě. Je to skvělý kluk a já věřím, že se znovu bude prosazovat.

Sparťanská jízda začíná. Slavící mistři vyrážejí do Prahy. Jan Kuchta coby ředitel autobusuVideo: Sport.cz

Minulý týden jste z Liberce přivedli útočníka Olatunjiho. Kdy bude připravený zasáhnout do zápasu?

Naším plánem je, aby tlačil na Kuchtu a Sejka, možná i na pozici deset. Vypadá vcelku dobře, nechceme jej ale na začátku přetížit. Je na nás, abychom jeho fyzickou úroveň postupně zvyšovali. Nevím, kdy jeho debut nastane. Před zápasem jsem cítil, že je připravený do utkání zasáhnout, nakonec však minutáž nedostal.

Během pondělního poledne proběhne los 3. předkola Ligy mistrů. Co byste říkal na konfrontaci s FC Kodaň, kde jste působil jako asistent?

Vím, je to jedna z možností. Samozřejmě jsme se interně o možných soupeřích bavili. Je to ale vždy hlavně o nás. Jsou tam samozřejmě týmy, které na papíře vypadají silnější, jiné tolik ne. Já k losu ale přistupuji tak, že chceme postoupit nehledě na jméno.

Reklama

Související témata: