Hlavní obsah

Domácký typ, ale už přišel čas. Havlík by hrál základ ve Spartě, Slavii i Plzni, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligu hrál Marek Havlík jen na Slovácku, po sezoně mu v Uherském Hradišti končí smlouva. Podle trenéra Stanislava Levého už nadešel čas, aby se univerzální záložník přesunul na lepší adresu. Navíc v momentě, kdy je možná překvapivě nejlepším střelcem ligy.

Havlík by si zasloužil přesun na prestižnější adresu, pasoval by do Sparty. Příspěvek v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Levý dříve ve Slovácku působil, naposledy v letech 2016 až 2018 jako trenér a následně sportovní ředitel. Havlíka tak zná velice dobře. „Viděl jsem v něm velký potenciál. Dokáže dát finální přihrávku i dobře vystřelil, umí číst hru, kope kvalitně standardní situace. Já ho nechával hrát na desítce, ale postupem času dokázal, že umí naskočit i jinde,“ zmiňuje Levý, že Havlík nastupoval poslední sezony spíše na pozici defenzivního záložníka.

Nikdy ale neplatil za výrazného střelce, sbíral spíše asistence. V aktuální sezoně ale přišla změna, a Havlík je aktuálně s deseti brankami dokonce nejlepším kanonýrem nejvyšší české soutěže. O víkendu čtyřmi góly zničil při výhře 5:2 Bohemians.

„Využívá své zkušenosti, těží z kvality hráčů kolem sebe. Už v minulých ročnících byl hráčem, který by měl působit na daleko prestižnějších adresách, než je Slovácko,“ myslí si Levý.

Při pohledu na čísla není divu, že se začíná spekulovat, kam 28letý středopolař zamíří. „Pokud jde o českou ligu, dává pro něj smysl jen velká trojka, nic jiného,“ zmiňuje Levý Plzeň, Slavii a Spartu. „Ve všech těchto klubech by se pro něj našlo uplatnění v základní sestavě,“ doplňuje.

Sám Havlík případný přestup nechce momentálně řešit. „Svoji budoucnost hodlám probrat až po konci podzimu v době volna a v klidu. Samozřejmě i s mým agentem panem Nehodou. Uvidíme, jaké se naskytnou možnosti,“ vyprávěl po čtyřgólovém víkendovém představení proti Bohemians.

Jenže otázkou je, zda by dokázal opustit klub, se kterým zatím spojil celou svou profesionální fotbalovou kariéru. „Marek je takový domácký typ, potřebuje kolem sebe přátelské okolí. Ale buď v zimě, nebo nejpozději v létě by se měl přesunout. Jestli do klubu v Česku, nebo v zahraničí… Doba nastala, čas uzrál a sám Marek by se tomu tolik nebránil,“ odhaduje Levý, podle něhož by neměla být o nabídky nouze.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.