Hlavní obsah

Dostála duel s íránským týmem nenadchl. Turecké soustředění si ale zlínský brankář užívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na herním soustředění v turecké Antalyi si v přípravném utkání poprvé v kariéře zachytal proti íránskému mužstvu. Brankář fotbalistů Zlína Stanislav Dostál po bezbrankové plichtě s týmem FC Nassaji Mazandaran tvrdil, že byl ze zápasu s exotickým soupeřem poněkud zklamaný.

Foto: FC Zlín

Zlínský brankář Stanislav Dostál už vyhlíží start jarní části nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek

„Střetnutí příliš fotbalové krásy rozhodně nepobralo. Jsme zvyklí na trochu jiný fotbal. Tady se skoro každý zákrok pískal jako faul. Hra byla kvůli tomu téměř pořád přerušovaná. Nedostali jsme se proto pořádně do tempa. I tak jsme ale měli zápas vyhrát. Do pauzy jsme zahodili dvě tutovky a ve druhé půli jsme taky byli párkrát blízko ke gólu,“ tvrdil pro klubový web Dostál.

S moravským mužstvem odletěly do Turecka i čtyři nové tváře. Ze slovenské Petržalky přišel do středu pole ghanský obr Cletus Nombil a zlínskou ofenzívu by měli posílit gruzínský křídelník Zviad Načkebija i útočník Tomáš Schánělec, který bude v Baťově městě půl roku hostovat ze Sparty. Navíc pokračuje zkouška nigerijského forvarda Kennetha Ikugara.

„Všichni noví kluci se na trénincích snaží. Myslím, že mezi nás dobře zapadli. Typologicky i charakterově jsou dobří. Věřím, že nám na jaře pomohou k ligové záchraně,“ uvítal by Dostál.

Je vděčný zlínskému managementu, že nakonec zajistil zahraniční soustředění, které nebylo původně v plánu. „Přípravu v Turecku si hodně užívám. Přírodní tráva je totiž něco úplně jiného než umělka, na níž jsme trénovali doma. Balon se na ní chová úplně jinak. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl. Je dobře, že je to tady za normálních podmínek, jaké budou za deset dní v lize,“ kvituje zkušený gólman s povděkem.

Dostál se těšil, že využije teplého počasí a vykoupe se v Antalyi v moři. „V tomto ročním období je to samozřejmě lákavé,“ usmál se. Pochvaluje si i tureckou kuchyni. „Je výborná. Snažím se jídla střídat. Obrovsky mně chutnají zdejší sýry. Jsem fanoušek jehněčího masa, ale snažím se ho kombinovat se zeleninou,“ vítá možnost pestré stravy.

Hlavou se mu už pomalu honí blížící se start jarní části nejvyšší soutěže. V tabulce předposlední Zlíňané zahájí náročnou cestu za udržením se mezi elitou příští neděli důležitým utkáním v Teplicích.

„Začátek ligy už pochopitelně vyhlížím. Hlavně sleduju předpověď počasí. Na severu Čech bývá specifické a někdy hodně proměnlivé. Doufám, že se kluby na jaro dobře připraví i po této stránce a že terény budou takové, aby se na nich dal hrát slušný fotbal. Všichni si samozřejmě přejeme, aby měly zápasy i v únoru nějakou úroveň,“ tvrdí Dostál.

Jeho celek čeká během pobytu v Turecku ještě jedno střetnutí. Ve středu se Ševci utkají s druholigovým bulharským týmem Dobrudža Dobrič. Předligovou generálku pak Zlíňané absolvují v sobotu po návratu ve slovenské Dunajské Stredě.

Související témata: