Hlavní obsah

Alijagič přestupu do Brna nelituje. Na jaře se projeví naše zkušenosti, nevzdává postupový cíl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v září upřednostnil po návratu ze zahraničí brněnský klub před vábením Slavie, v níž působil od žáčků. Dvacetiletý ofenzivní záložník či útočník bosenského původu Denis Alijagič tvrdí, že svého tehdejšího rozhodnutí nelituje, přestože fotbalisté Zbrojovky figurují v tabulce po podzimní části druhé ligy až na šesté příčce a prozatím příliš nenaplňují předsezonní postupové ambice.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Denis Alijagič se v druholigovém utkání brněnských fotbalistů v Opavě raduje z gólu.

Článek

„Jsem v Brně absolutně spokojený. Rychle jsem se tady aklimatizoval. Hrál jsem na podzim pravidelně a dal jsem i tři góly. Mohlo jich být ale víc,“ myslí si Alijagič.

V minulé sezoně byl kmenovým hráčem řeckého Olympiakosu Pireus, kde naskočil jen do dvou utkání za béčko, a mnoho herních příležitostí nedostával ani při jarním hostování ve slovinském Mariboru. „Ve Zbrojovce jsem si v tomto směru výrazně polepšil. Díky tomu jsem si ke konci podzimu zahrál i za reprezentační dvacítku a jednadvacítku. A docela mi to v nároďáku šlo,“ netají se dobrým pocitem.

V zimní přípravě se Alijagič snaží makat naplno. „Chtěl bych se na jaře znovu výkonnostně posunout, takže do toho hodně šlapu. Trochu si i individuálně přidávám. Klasickou zimní přípravu absolvuju po delším čase. V Řecku nic takového neznají,“ usmál se.

Je stále přesvědčený, že se Brňané mohou navzdory nepovedenému podzimu na konci sezony radovat z návratu mezi elitu. „Máme rozhodně na víc, než jsme předváděli na podzim. Devítibodová ztráta na vedoucí Vyškov je značná, avšak nikoli nesmazatelná. A když to nevyjde přímo, zkusíme to přes baráž,“ nevzdává Alijagič postupový cíl.

Domnívá se, že by v jarní části druhé ligy mohly rozhodnout ve prospěch fotbalistů Zbrojovky větší zkušenosti. „Máme v mužstvu dost hráčů, kteří už toho mají hodně za sebou. Věřím, že se to projeví. V nevyzpytatelné soutěži by to mohlo sehrát klíčovou roli,“ doufá.

O ambicích brněnského celku hodně napoví už úvodní jarní mistrovský duel na stadionu druhé Dukly Praha. V něm bude Zbrojovce chybět první březnový víkend kvůli čtyřem žlutým kartám nejlepší střelec týmu Jakub Řezníček.

Alijagičova ofenzivní role tak bude na Julisce ještě o dost významnější než v jiných zápasech. „Zvýšený tlak mi nevadí. Budu chtít chytnout příležitost za pačesy a mužstvu co nejvíc pomoct. Ale budu radši, když v dalších utkáních budeme s Kubou v sestavě společně. Rozumíme si na hřišti i v kabině. Sedíme v ní vedle sebe. Řezňa je o dost starší, ale od mého příchodu do Brna je na mě milý. Vycházíme spolu dobře,“ těší ho.

Přivítal i příchod ostříleného stopera Luďka Pernici, který se po skončení angažmá v Plzni vrátil do mateřského klubu. „Jeho přítomnost je výrazně znát. Má v kabině obrovskou autoritu a respekt. Měl by výrazně vyztužit naši defenzívu. Je moc dobře, že je Luďa tady,“ tvrdí Alijagič.

Rodák z Prahy, který má bosenského otce a českou matku, v minulosti nastupoval v mládežnických výběrech také za Bosnu a Hercegovinu, našel teď druhý domov v Brně. „Bydlím kousek od stadionu, abych se mohl fotbalu věnovat na sto procent. Mám to jen dvě minuty cesty,“ pochvaluje si.

Reklama