Hlavní obsah

Drama v Budějovicích. Policie zasahovala proti fanouškům

Nejen na budějovickém Střeleckém ostrově bylo v sobotu pořádné dusno. V souvislosti s fotbalovým utkáním Dynama a Plzně (0:1) musela v ulicích jihočeské metropole zasahovat policie proti fanouškům. Domácí rowdies se chtěli rvát v centru města v okolí Náměstí Přemysla Otakara II. Provokací se měli dopustit i příznivci Viktorie.

Foto: Profimedia.cz

Pořádková policie České republiky. Archivní foto

Článek

Počínání fanoušků v centru města zachytily průmyslové kamery. Je na nich vidět početná skupina osob, zřejmě fotbalových chuligánů, jak na historickém náměstí v Českých Budějovicích prchá před pořádkovou jednotkou policie.

„V rámci dnešního utkání Dynamo - Plzeň v Českých Budějovicích řešili policisté s fanoušky několik incidentů, v centru chtěli domácí bojovat, policisté to nepřipustili. Při odchodu zase hosté otravovali u "Vatíku". Vše nakonec zvládnuto," objevilo se na twitterovém účtu Policie České republiky.

Zmiňovaným „Vatíkem" je myšlena českobudějovická restaurace Vatikán, která je během zápasů Budějovic navštěvována fanoušky Dynama a nachází se zhruba šest minut chůze od Střeleckého ostrova.

Reklama