Hlavní obsah

Druhý gól Plzně byl prý z ofsajdu. Je ale už pozdě to řešit, řekl Petržela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako obvykle po zápase Slovácka v Plzni přišel na tiskovou konferenci. V sobotu zvesela, Moravané dokázali v úvodním duelu v nadstavbě uhrát v Doosan Areně remízu 2:2, záložník Milan Petržela asistoval u gólu střídajícího Filipa Vechety. Za stavu 2:1 vrátil před branku Plzně přetažený centr, hostující útočník překonal zblízka Jindřicha Staňka.

Foto: FCVP/Ondřej Pastor

Záložník Slovácka Vlasij Sinjavskij v souboji s hráči Plzně.

Článek

„První půli jsme byli hodně pod tlakem, naštěstí jsme ji přežili bez gólu. Po přestávce se nám vždycky podařilo vyrovnat, jsme s bodem spokojeni. Vstřelený gól pomůže každému, Vechy ho moc potřeboval. Splnil úkol, takže pochvala," uvedl 39letý Petržela, kdysi významný člen zlaté éry Viktorie.

„Vechy je mladý hráč. Spíš mu svědčí naskakovat do zápasů jako střídající, musí sbírat zkušenosti. Ale je super, že dal gól," doplnil kouč Martin Svědík, kterému se vůbec nelíbila úvodní půlhodina. „Byla z naší strany slabá směrem nahoru, navíc jsme chybami soupeři nabídli tři velké šance. Paralyzoval nás potom gól zkraje druhé půle od Lukáše Hejdy. Musím říct, že nám pomohli střídající hráči. Jsem spokojený, že jsme dvakrát vyrovnali, že máme bod. Ale nemůžu být spokojený s jistými pasážemi," podotkl Svědík.

Měl na mysli nejen úvodních třicet minut i nezvládnuté standardní situace, z nichž udeřili domácí Hejda a Rafiu Durosimni. Dvacetiletý Nigerijec se prosadil po dvou minutách na hřišti. Podle Moravanů se jednalo zřejmě o ofsajd.

„Prý byl ofsajd. Ale je už pozdě to řešit, člověk s tím nic neudělá. Měli jsme si prostě standardku pohlídat," pověděl Petržela. Na zápase byl přítomen VAR, který situaci jako ofsajdovou nevyhodnotil. Podle televizních záběrů byl Durosimni na stejné úrovni jako předposlední hráč Slovácka.

Nicméně Slovácko, které bojuje o čtvrté místo, jenž jistí účast v předkole Konferenční ligy, bod z Doosan Aréně bere. Na čtvrté Bohemians Praha, které v neděli čeká zápas na půdě Slavie, ztrácí bod. „Každý získaný bod v Plzni je cenný. V boji o čtvrtém místo budou rozhodovat vzájemné zápasy. Teď jedeme na Bohemku, potom máme doma Olomouc. Uvidíme," pronesl Svědík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.