Hlavní obsah

Dva trenéry už Plzeň v konfrontacích se Slavií odstřelila. Teď aby trnul i Pivarník

Dva trenéry plzeňští fotbalisté v posledních dvou konfrontacích se Slavií odstřelili. Na samém konci loňské mistrovské sezóny svého Karla Krejčího, v podzimním 5.kole slávistického Dušana Uhrina. Proto aby před dnešním odpoledním šlágrem trnul i Roman Pivarník, jak jeho svěřenci k utkání přestoupí... Zvláště, když si místo mezi klubovou generalitou Viktorie na tribuně v Edenu zarezervoval bývalý kouč Západočechů Pavel Vrba, který by měl dorazit jako host Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník si nepřipouští, že by jeho tým šlágr v Edenu nezvládl.

Článek

Jaroslav Šilhavý o duelu s Plzní

Roman Hubník před zápasem se Slavií

Trenér Roman Pivarník před zápasem se Slavií

Jaromír Zmrhal o utkání s Plzní

Stanislav Tecl o utkání s Plzní

Možná že plzeňský boss Tomáš Paclík hodil v plén jen bonmot, jímž chtěl při besedě studenty Vysoké školy ekonomické pouze pobavit.

„My trenéra momentálně máme," ujišťoval studenty a na dálku možná i Pivarníka, že odstřel dalšího kouče není v plánu. I když kdo ví, protože vzápětí v narážce na nedělní šlágr v Edenu přidal Paclík varovnou větu: „Uvidíme ale v pondělí."

Zápas Slavia - Plzeň se hraje od 16 hodin, přímý přenos vysílý O2 Sport, on-line reportáž sledujte na www.sport.cz.

Pivarníkovi musela varovně znít. Hráčům ale také, protože v uších jim musí pořád rezonovat slova generálního manažera Viktorie a Paclíkovy pravé ruky Adolfa Šádka.

„Už mě nebaví po zisku každého titulu shánět nového trenéra," glosoval rošády, při nichž Koubka nahradil Krejčí a toho po necelém roce Pivarník.

Jenže Paclík vyřkl před startem jara jasný imperativ: „Chci titul, nic jiného mě nezajímá." Plzeň však za ním klopýtá dost lopotně, z šesti možných bodů uhrála jen čtyři a v tabulce přenechala první příčku právě Slavii.

„Nevadilo by mi, kdybychom první příčku v průběhu jara dočasně vyklidili, důležité bude, abychom na ní skončili po třicátém kole," snažil se mírnit tlak na trenéra i hráče Šádek.

Před konfrontací v Edenu vyklidila jeho Plzeň první příčku opravdu dočasně, protože má pořád k dobru odložený zápas na Bohemians a v případě vítězství by se na ni vrátila, jenže kdo ví, co by se dělo, kdyby Západočeši přímý souboj se Slavií nezvládli a v Edenu prohráli. To by jim pak ani import tří bodů od Botiče k návratu na první místo nepomohl.

Proto Paclíkův bonmot s varovným podtextem pro trenéra i hráče.

„Chystáme se tak, aby motivace gradovala a byla nachystána na nedělní šestnáctou hodinu," vzkazoval trenér Pivarník.

„Doufám, že utkání zvládneme a nějaký bod přivezeme. Tyhle zápasy umíme," přidával se kapitán Roman Hubník.

„Pro Plzeň opravdu mluví zkušenosti. Hráči jako Hubník, Limberský, Kozáčik se rozhodně nepodělají, na velký tlak jsou zvyklí, protože podobné zápasy hrají v posledních letech pravidelně," je si vědom slávistický kouč Jaroslav Šilhavý, pro jehož svěřence zase mluví současná forma a také panující nadšení a hlad po úspěchu, který v Edenu dlouho nezažili.

„Navíc se známe a navzájem toho o sobě hodně víme," připomíná, že se protivníci těžko mohou překvapit, i když jisté tahy chystají.

"K určité změně v sestavě dojde," potvrzoval Šilhavý, jenž nejspíš nasadí od první minuty afrického šampióna Ngadeua.

Pivarník dost možná posadí na lavičku rakouskou akvizici Ivanschitze, která do mužstva ještě úplně nezapadla a zkusí vsadit na mladého Chriena, jenž se v zimní přípravě jevil velice dobře, ale těsně před startem jara se zranil.

"Jsme kompletní a  do zápasu půjdeme v plné síle,"  nemínil cokoli prozradit plzeňský kouč.

Jak skončí nedělní šlágr 19. kola fotbalové ligy?
Zvítězí Slavia
51,8 %
Utkání skončí remízou
17,1 %
Tři body si z Edenu odveze Plzeň
31,1 %
Celkem hlasovalo 29990 čtenářů.

Reklama