Hlavní obsah

Dynamo zatápělo Spartě a kouč neskrýval hrdost: Výkon snesl velký měřítko

České Budějovice

Sršeli aktivitou, na trávníku táhli jeden za druhého, třikrát rozezvučeli brankovou konstrukci. Fotbalisté Českých Budějovic sice českého obra na Střeleckém ostrově neskolili, trenér David Horejš ale po bezgólové remíze se Spartou neskrýval hrdost.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš

Článek
Fotogalerie

„S výkonem jsem strašně spokojenej, snesl velký měřítko. Tým musím dnes neskutečně pochválit, ukázal obrovskej charakter," nešetřil komplimenty šéf domácí lavičky. Dynamo bez zraněného stopera Králika, vykartovaného Čoliče i Havelky, jenž hostuje na jihu Čech právě z Letné, sahalo proti silnému sokovi po výhře. Jenže paní Štěstěna se od něj otočila zády.

„Balon se ke mně odrazil. Snažil jsem se co nejrychleji reagovat. První dotyk jsem měl dobrý, dovedl si míč připravit na střelu, bohužel chyběly milimetry," líčil záložník Karol Mészáros, který po změně stran zacílil do tyče, když těsně předtím jeho parťák Mršič napálil břevno.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Lukáš Havel z Českých Budějovic a Libor Kozák ze Sparty.

V závěru orazítkoval brankovou konstrukci po individuální akci také Brandner, přesto Jihočeši bod brali. „Mohli jsme být i šťastnější, je ale potřeba si zachovat pokoru. Stáli jsme proti týmu, kterej přijel s výbornou formou a má neskutečnou kvalitu. Měl taky možnosti," připomněl tutovky Hložka, jehož na zemi vychytal Drobný a ránu zblízka v podání Pavelky, jež mířila vysoko nad.

Na každý pád se Budějovičtí chlubí skvělou bilancí, kterou mu většina ligových mužstev může závidět. Od předloňského návratu mezi elitu se Spartou ještě neprohráli. Třikrát plichtili a loni na podzim na Letné dokonce vyhráli. „Náhoda to určitě není. Poprvé jsme jí nedali gól, ale zase mě těší nula vzadu," přitakal dobře naladěný Horejš.

V Budějovicích přitom vládlo po minulé porážce ve Zlíně 0:3 napětí. Po výtečném rozjezdu do jarní části zabředli Jihočeši do výsledkové krize a akcionáři klubu vyjádřili nespokojenost s předváděnou hrou i přístupem.

„Řekli jsme si v kabině, že se musíme vrátit k tomu, co nás zdobilo. Poctivý výkon, nechat na hřišti všechno... Dokázali jsme si, že dovedeme zabojovat a ani proti týmu, jakým je Sparta, se nebojíme hrát. Musíme se z tohoto výkonu odrazit," burcuje Mészáros, jehož tým po reprezentační přestávce zajíždí do Plzně.

Reklama