Hlavní obsah

Etická komise vyšetřuje zápas, který řídil šéf rozhodčích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Fortuna liga má sice zimní pauzu, týmy i rozhodčí nabírají formu na jarní část. Podle informací Sport.cz to však mezi arbitry, kteří řídí profesionální soutěže vře. Jednou z věcí, o které se hodně diskutuje, je fakt, že Etická komise Fotbalové asociace České republiky rozšířila disciplinární řízení s klubem FK Dukla Praha a.s. a to pro podezření ze spáchání disciplinárního přečinu uvedeného v § 64 DŘ, jehož se mohl dopustit tím, že se pokusil prostřednictvím Michala Šrámka, výkonného ředitele pražského klubu, ovlivnit regulérnost utkání FK Dukla Praha – FC Zbrojovka Brno hraného dne 27. dubna 2018. Zápas totiž řídil Radek Příhoda, současný šéf Komise rozhodčích.

Chceme, aby VAR vstupoval do zápasu méně, uvedl šéf Komise rozhodčích Radek Příhoda v pořadu TIKI-TAKAVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Etická komise již s pražskou Duklou vede řízení, ale klub dostal šanci vyjádřit se i ke skutku, kvůli kterému je nyní řízení rozšiřováno. Následně má klub také právo zúčastnit se zasedání, které se uskuteční dne 27. ledna v sídle FAČR. Dukla toho podle všeho ráda využije. „Na dřívějším jednání Etické komise jsme přesvědčivě vyvrátili předchozí podezření a věříme, že tomu tak bude i tentokrát," napsal Sport.cz Jiří Doležel, tiskový mluvčí Dukly.

„Já jsem v pohodě. Na tohle se spíš musíte zeptat šéfa etické komise pana Eisenreicha," reagoval Příhoda na dotaz Sport,cz, který se týkal prošetřovaného duelu.

Šéf komise rozhodčích Radek Příhoda vystoupil v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV SportVideo: O2 TV Sport

Rozhodčí v minulých dnech údajně dostali anonymní mail, který popisuje současné dění mezi arbitry řídícími profesionální fotbalové soutěže v Česku. Zmíněný text, který má redakce Sport.cz k dispozici, rovněž reaguje na výše zmíněnou kauzu. „Když už jsme mezi sebou všichni tak transparentní, jak Radek svatosvatě hlásá, měli byste vědět, že 30.12.2022 bylo rozšířeno disciplinární řízení s Duklou Praha a to kvůli utkání ze dne 27.4.2018 Dukla vs Brno. Hádejte jednou kdo z rozhodčích tam mohl být??? Držím všem zúčastněným palce," uvádí se v mailu, který zjevně psal jeden ze sudích, který není šéfovi Komise rozhodčích nakloněn.

Přímák s bývalým rozhodčím Petrem PetříkemVideo: Sport.cz

„Já o žádném podobném mailu nic nevím, to mi ho nejdříve musíte poslat," uvedl šéf Komise rozhodčích s tím, že pokud jde o anonym, není to pro něj žádné téma.

Nicméně podle informací Sport.cz zmíněnou zprávu Radek Příhoda s arbitry řešil. „Všechno, co v tom mailu je, je svatá pravda," potvrdil pro Sport.cz jeden z rozhodčích, který si ale nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články