Hlavní obsah

Euforii z druhé ligy jsme si přenesli do první, libuje si po výhře nad Boleslaví kouč Zbrojovky

Brněnská fotbalová pohádka pokračuje. Zbrojovka navázala na výhru v Olomouci díky famóznímu obratu ve druhé půli domácím triumfem 3:1 nad Mladou Boleslaví. Prvoligový nováček nasbíral v úvodních třech kolech nového ročníku nejvyšší soutěže sedm bodů a po sobotě se dělí s Bohemians o vedení v tabulce. Není divu, že trenér Richard Dostálek je se vstupem do sezony navýsost spokojený.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

První poločas se vám ale s Boleslaví příliš nepovedl, že?

Začali jsme celkem slušně. Trochu nás ovšem srazila inkasovaná branka po hostující standardce. Do pauzy už to pak nebylo z naší strany ono.

Co se dělo o přestávce v kabině?

Snažili jsme se hráče uklidnit a namotivovat. Nabádali jsme je, že stav 0:1 nic neznamená, a že se dá otočit. A taky jsme sáhli ke dvěma změnám ve složení týmu.

Hladík s Fouskem vaši hru po změně stran notně oživili...

Je to tak. Jsme rádi, že se nám střídání povedla. Ovládli jsme střed pole a vytvořili si i víc šancí. Z toho pochopitelně vyplynulo mnohem víc střel na soupeřovu bránu. To všechno vyústilo v góly, které znamenaly obrat v zápase.

Za vítězstvím vás opět táhly hlavní opory Ševčík a Řezníček. Souhlasíte?

Ano. Ševčíkovi prospělo, že se po přestávce přesunul na kraj hřiště, kde měl víc prostoru. Vedoucím gólem na 2:1 parádně oslavil svoje dvacáté narozeniny. Řezňa se sice tentokrát do koncovky příliš nedostal, avšak mužstvu zase pomohl především vyhranými osobními souboji. Splnil opětovně svoji roli lídra. Už jen tím, že na sebe neustále váže dva protihráče, je pro nás nesmírně platný. Ševčíka s Řezníčkem zezadu velmi dobře podporují Souček a Texl. Na tříbodovém zisku se ale jednoznačně podílel celý tým.

Jak hodnotíte přínos ze Sparty hostujícího záložníka Součka, který byl u výher v Olomouci a nad Boleslaví?

Skvěle do mužstva zapadl. Jsem rád, že v kabině funguje jedna parta, netvoří se žádné skupinky. Všichni jedou na vlně euforie z minulé sezony, kterou jsme si přenesli z druhé ligy i do první. Filip Souček předvedl v utkání s Boleslaví na hřišti několik krásných věcí hlavně směrem do ofenzívy. Navíc vstřelil klíčový vyrovnávací gól.

Jaký je zdravotní stav nigérijského středopolaře Alliho, který se srazil s boleslavským brankářem Polačkem?

Odjel pro jistotu na vyšetření do nemocnice. Vypadá to na otřes mozku.

A proč tentokrát nenastoupil záložník Falta?

Je nemocný, lékař mu předepsal antibiotika. Příští týden už by se ale měl zapojit do tréninků.

Vzhledem k odložení dalšího ligového duelu v Plzni vám vznikla neplánovaná dvoutýdenní pauza. Jak s ní naložíte?

Škoda že nemůžeme držet zápasový rytmus. Musíme najít takový model, který by byl funkční. Jestli se nám to povede, zjistíme samozřejmě až podle výsledku dalšího střetnutí se Slavií, které nás čeká poslední srpnovou neděli.

Na vicemistra a účastníka evropských pohárů by mohlo být hlediště královopolského stadionu po čase zase plné...

Teď už bychom byli docela zklamaní, kdyby po našem povedeném vstupu do ligy nebylo na Slavii vyprodáno.

Reklama

Související témata: