Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č. Budějovice 2:0Ewerton a Douděra mají nabito, Středočeši zvítězili po třech kolech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Ewerton 1 : 0
77. Douděra 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v domácím utkání 28. kola první ligy nad Českými Budějovicemi 2:0. Středočeši vyhráli v nejvyšší soutěži po třech zápasech a posunuli se na sedmé místo. Skóre zápasu otevřel v 31. minutě desátým gólem v sezoně Ewerton, ve druhé půli přidal další branku David Douděra.

Foto: David Taneček, ČTK

Ewerton z Boleslavi se raduje z gólu.

Článek

Mladá Boleslav doma v lize nepodlehla Dynamu poosmé za sebou. Jihočeši naopak jako jediní nevyhráli v této ligové sezoně na hřišti soupeře ani ve 14. duelu a s šesti body tam jsou nejhorším týmem. V tabulce jim patří desáté místo.

Domácí začali utkání aktivněji a v 10. minutě požadovali odpískání penalty po zákroku Čoliče na Ladru, rozhodčí Krejsa jim však po konzultaci s videem nevyhověl. O devět minut později prověřil střelou z hranice pokutového území pozornost brankáře Šípoše pro změnu Ewerton.

Budějovice zahrozily v první půli ojediněle. Ve 24. minutě si naběhl na Van Burenův centr Mihálik, ale z malého vápna minul.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Hora z Českých Budějovic a Ewerton z Boleslavi.

Po půl hodině hry Boleslav udeřila. Po zákroku na Douděru nechal rozhodčí výhodu, míče se ujal Ewerton a pronikl přes tři hráče až do pokutového území, kde poslal míč pod padajícím Šípošem do sítě. Brazilský ofenzivní hráč si desátým gólem v tomto ligovém ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce týmu.

Na druhé straně mohl ještě do přestávky vyrovnat Van Buren, ale při svém úniku gólmana Šedu nepřekonal, a navíc mu rozhodčí zpětně odpískali ofsajd.

Budějovický trenér Horejš udělal do druhé půle dvě střídání a Jihočeši svého soupeře opticky zatlačili, k vyložené příležitosti se ale nepropracovali.

Domácí naopak v 77. minutě své vítězství pojistili. Na Matějovského přihrávku za obranu si naběhl Douděra a po pohotovém lobu oslavil šestou branku v této sezoně nejvyšší soutěže. Douděra skóroval ve čtvrtém ligovém utkání po sobě, do něhož nastoupil.

Autora druhého gólu vzápětí vystřídal Milan Škoda, který se vrátil po dvouměsíční pauze způsobené zraněním. Na souboj s jeho bratrem Michalem v dresu Českých Budějovic ale nedošlo. Hostující trenér Horejš ho stáhl ze hřiště o osm minut dříve.

Fotbalová liga - 28. kolo:
FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 31. Ewerton, 77. Douděra. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač - Berka (video). ŽK: Smrž - Hora. Diváci: 1033.
Ml. Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Smrž (90.+1 Stránský) - Douděra (80. Milan Škoda), Matějovský, Dancák (60. Skalák), Ewerton (90.+1 Mašek) - Ladra (60. Mužík). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Konda (72. Hellebrand), Králik, Skovajsa - Hora (46. Čavoš), Valenta - Van Buren, Michal Škoda (72. Hais), Brandner (46. Penner) - Mihálik. Trenér: Horejš.

Reklama