Hlavní obsah

Ewerton se vytáhl hattrickem. Fungovala souhra s Oscarem, Trpišovský chválil jeho intenzitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lépe se v boji o místo v sestavě fotbalové Slavie předvést nemohl. Brazilský driblér Ewerton nasázel v přípravném zápase proti Rapidu Bukurešť, který sešívaní zničili 7:1, hattrick. Nováčkovi, jenž před pár týdny přišel z Mladé Boleslavi, pomůže výborné představení v očích trenéra Jindřicha Trpišovského, jeho peněžence ale asi odlehčí. Za tři góly zřejmě nemálo zaplatí do týmové kasy. „Nevím, kolik mě hattrick bude stát, ale s tím nic neudělám. Nemám na výběr,“ pravil Ewerton smířlivě a s jemným úsměvem pro klubovou televizi.

Foto: Petr Končal / SK Slavia Praha.

Ewerton (vkleče) se raduje z branky proti Rapidu Bukurešť.

Článek

Hned ve 2. minutě si Ewerton navedl míč ze strany do středu a pravačkou hezky obstřelil gólmana. Po přestávce oživili společně s Davidem Douděrou nedávnou spolupráci z Mladé Boleslavi. Douděra mu na další dvě branky nacentroval. Brazilský křídelník se nejprve pěkně položil do míče pravačkou, pár minut poté zakončoval rybičkou.

„Nejvíc jsem si užil první gól. Snažím se zasekávat si míč do středu a střílet. Mám hodně dobrou střelu, v Boleslavi jsem už pár podobných gólů dal. Tak se mi to líbí. I druhý gól stál za to, vlastně asi všechny tři. David Douděra mi skvěle asistoval. Mám radost," popisoval pětadvacetiletý křídelník po povedeném vystoupení proti Rapidu Bukurešť (7:1).

Ewerton se po letním příchodu z Boleslavi, která má za něj vyinkasovat okolo dvaceti milionů korun, rozjíždí. V týmu nebyl od úplného začátku přípravy, ale rychle si zvyká. V prvním přípravném duelu proti Olympiakosu odehrál druhý poločas, v úterý proti rumunskému soupeři strávil na hřišti 68 minut.

Rýsuje se Brazilcova zajímavá kooperace s liberijským legionářem Oscarem, který ho podporoval z pozice beka. Na levé straně bylo živo. „Ewerton hodně využíval i Oscara, který za ním hrál skvěle. Levá strana byla v první půli výborná a ve druhé půli se přidala druhá, odkud jsme dali většinu gólů a Douděra měl dvě krásné asistence," bilancoval slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

O kvalitách rodáka z Amapá směrem dopředu byli v Edenu všichni přesvědčení. V Boleslavi vstřelil v minulé sezoně jedenáct branek, připsal si i šest asistencí. Navíc měl nejvíc driblinků i nejvyšší počet přihrávek do gólové šance v celé lize. Ewerton má na tah na bránu, nebojí se pokusit obejít protihráče, je přímočarý. Bylo otázkou, jak zvládne plnit defenzivní úkoly, které Trpišovský vyžaduje od každého.

„Ewerton se mi líbil. Byl i produktivní, samozřejmě bychom byli radši, kdyby to bylo v soutěžních zápasech. Víme, v čem je silný, jsem rád, že dobře zavíral zadní tyč a dokonce dal gól hlavou. Celkově si udržel velkou intenzitu hry, což je věc, kterou chceme, aby tady zlepšil," zhodnotil Brazilcův výkon Trpišovský proti bukurešťskému Rapidu. Je pravda, že dozadu to měli Ewerton a spol. proti rumunskému sokovi lehčí.

Šikovný Jihoameričan se snaží zaujmout v boji o místo v základní sestavě. V početně napěchovaném kádru mu konkurenci tvoří Peter Olayinka, Ivan Schranz nebo Srdjan Plavšič. „Pořád se toho mám spoustu co učit. Musím na sobě dál makat," neuspokojil se krajní záložník, o kterého se silně zajímal i ruský Krasnodar, ale Boleslav kvůli vojenské agresi Putinovy země na Ukrajině nabídku okamžitě smetla ze stolu.

„Myslím, že zápas s Rapidem byl o hodně lepší než ten první. Naši hru jsme si užívali, bylo to dobré. Snažili jsme se držet balon a kombinovat, což je perfektní, přesně jak po nás chce trenér. Taky jsme dali hodně gólů, což je pro nás důležité, ale pořád máme hodně co zlepšovat," prohlásil Ewerton.

Reklama

Související témata: