Hlavní obsah

Fandili za zdí, pak i v hledišti. Na kotelníky se usmálo štěstí

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Pro všechny aktéry byla jejich přítomnost milým překvapením. Ligovou bitvu Českých Budějovic s Libercem sledovala přímo v hledišti i skupinka domácích kotelníků, kteří komorní atmosféru oživili. Když se krátce po úvodním hvizdu objevili v sektoru a rozechvěli hlasivky, hrstka přihlížejících na hlavní tribuně tleskala.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Článek
Fotogalerie

Paní Štěstěna se na ně tentokrát usmála. Kotelníci dorazili na Střelecký ostrov a nejprve skandovali za zdí za tribunou. A protože nakonec nečekaně nebyla naplněná kvóta 300 osob na stadionu, pustil je jihočeský klub do ochozů.

„Vůbec jsme nečekali, že se fanoušci na stadion dostanou. Chtěl bych poděkovat vedení klubu, že jim to umožnilo," pochvaloval si trenér Dynama David Horejš účast zhruba třiceti nejvěrnějších příznivců, kteří i s pomocí bubnů vytrvale povzbuzovali během celých devadesáti minut.

„Bylo to fakt příjemný. Hrát před prázdným stadionem je katastrofa. Člověk je celý život zvyklý nastupovat před plnými tribunami, a když tam lidé nejsou, je to těžký. Endorfiny nejsou takové," přitakal budějovický stoper Tomáš Sivok.

Spokojeností ostatně nešetřili ani hosté z Liberce. „Zápas měl aspoň nějakou kulisu, ale musím pochválit i naše kluky, kteří byli venku před stadionem. Měli dobrý hlasivky, slyšeli jsme je," ocenil trenér Pavel Hoftych ekipu fandů Slovanu, kteří vážili dalekou cestu a povzbuzovali svoje miláčky na dálku.

Domů se pak vraceli veselí a dobře naladění. Modrobílí totiž odčinili sobotní porážku z Teplic a vyválčili cennou výhru 1:0. V první půli nejprve přečkali šance a po změně stran sami udeřili. Nerozhodný stav rozsekl Baluta, jenž hravě dokončil akci Malinského. „Do druhé půle jsme vstoupili špatně. Hru jsme si komplikovali, vázla nám rozehrávka odzadu," štvalo Horejše. „Po inkasované brance jsme pak už žádné velké šance neměli. Bylo to takové upachtěné. Já měl jen tu hlavičku," připomněl Sivok moment, při němž hostům zatrnulo. Míč totiž rozezvučel břevno.

„Spadlo to na lajnu, takže se dá říct, že nám chybělo i trochu štěstí," posteskl si někdejší reprezentační obránce po těsné prohře. Ligový nováček přitom neskóroval už potřetí v řadě. „Měli jsme zápasy, kdy jsme dali všechno. Takovej je prostě fotbal. Ještě máme pět utkání. Musíme se porvat o první desítku a nevzdáváme ani boj o šestku," ujišťuje Sivok.

Reklama