Hlavní obsah

Fanoušci Dynama se složili na pokutu od Českých drah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Dynama napravují pošramocenou reputaci. Na zápas únorového 19. kola fotbalové fortuna ligy se velká část českobudějovických kotelníků vůbec nedostala, přes 30 příznivců totiž policie zadržela kvůli výtržnostem ve vlaku cestou do Plzně. České dráhy vzniklou škodu vyčíslily na částku bezmála 100 000 korun. Budějovický kotel si teď nasypal popel na hlavu a na pokutu dopravce se jihočeští fandové společnými silami složili.

Foto: dynamocb.cz

Fanoušci českobudějovického Dynama.

Článek
Fotogalerie

Únorový výjezd pro větší část českobudějovických fanoušků skončil už ve Strakonicích. Příznivci totiž ve vlaku odpálili pyrotechniku a poničili soupravu, přes 30 lidí proto putovalo k výslechu na policejní stanici zpět do Českých Budějovic.

Fandové se nakonec s Českými dráhami domluvili na odškodnění. „Doufám, že jsme to vzali za dobrý konec. Ti jedinci, kteří to udělali, si hned uvědomili, že udělali něco špatně. Hned jsme to začali řešit. Domluvili jsme se, že na to vybereme peníze a domluvíme se s Českými drahami, než to půjde k soudu," okomentoval situaci šéf českobudějovických ultras Jan Budinský pro web Dynama.

Na pokutu se složila asi dvacítka fanoušků a část byla uhrazena z fondu na choreo. „České dráhy nám vyhověly, poslaly dlužnou částku a tu jsme do termínu, který chtěly, poslali. Odpověděli, že je vše uhrazené a nebudou nic dávat k soudu," dodal zástupce kotle.

Reklama

Související témata: