Hlavní obsah

Černá budějovická neděle. Dynamo dusí jarní nula, policie ve vlaku zadržela přes třicet fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové jaro Českých Budějovic: tři ligové zápasy, tři porážky. Dynamo zůstává zadřené a po 19. kole je až třetí od konce, což by po nadstavbě znamenalo vstupenku do baráže. „Herně se posouváme, ale chybí nám body,“ kroutil hlavou trenér Marek Nikl po prohře 1:2 v aréně mistrovské Plzně. Černobílému týmu tleskalo jen pár věrných, velkou skupinu fanoušků zadržela policie kvůli výtržnostem ve vlaku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic v jarní lize prohráli i třetí zápas.

Článek

První jarní kolo: porážka 0:1 na Slovácku. Druhé jarní kolo: porážka 0:2 s Libercem. A třetí jarní kolo: porážka 1:2 v Plzni. Černá budějovická série nekončí. Dynamo se sice v Plzni radovalo z prvního jarního gólu, přesto ani na třetí pokus nebodovalo a dál se potácí v ligovém podpalubí. Je jen o bod před patnáctým Zlínem a o čtyři před posledními Pardubicemi.

„Škoda, Plzeň byla zranitelná," litoval kouč Nikl. Jeho tým neodehrál špatnou partii a měl vyšší držení míče než favorit, jenže znovu selhával v ofenzivě. Z osmi přímých střel na branku stálo za řeč jen několik.

„Věříme si před každým zápasem, pokaždé chceme vyhrát. Nejeli jsme sem s tím, že bychom chtěli jen bránit. Jenže jsme zase bez bodu," láteřil Nikl.

„Mrzí mě první inkasovaný gól, který jsme dostali z brejku po našem rohu. Chtěli jsme rozehrávat nakrátko, jenže se z nějakého důvodu stal opak a po zásluze jsme byli potrestáni," vykládal Nikl, jenž s parťákem Tomášem Zápotočným po zimním příchodu do Budějovic pořád čeká na první ligové body. Jediným světlým momentem zůstává nedávný postup do čtvrtfinále MOL Cupu.

„S výsledkem z Plzně spokojení být nemůžeme, ovšem výkon nás může povzbudit do dalších zápasů," řekl do televizní kamery záložník Marcel Čermák.

Jeho tým v Plzni povzbuzoval jen ostrůvek fanoušků. Velká část kvůli řádění ve vlaku na zápas nedojela, poškodila vagon pyrotechnikou. Policie ještě ve Strakonicích zadržela přes 30 lidí a odvezla je k výslechům do Budějovic. České dráhy podle informací ČTK škodu teprve vyčíslí.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava zítra 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.