Hlavní obsah

FANTASY: Pět nejpoužívanějších klubů. Baník se vklínil mezi nejlepší z minulé sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam sáhnout pro spolehlivé opory? Tabulka minulého ročníku je vodítkem. Hráči z týmů pohárových zástupců patří k nejčastěji nasazovaným. Fanoušci fotbalové Fortuna ligy mají novou zábavu. Seznam.cz na Sport.cz spustil Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen. Česká internetová jednička hodlá posunout tuzemský svět sportovních fantasy her na světovou úroveň. Organizátoři registrují pětici klubů, jejichž hráči se v sestavách objevují nejčastěji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kaloč z Baníku Ostrava.

Článek

Přehled pěti nejpoužívanějších klubů věrně kopíruje konečnou tabulku minulého ročníku. S jedinou výjimkou. Hned na třetí příčku se vklínil ostravský Baník, který v závěru jara hrál ve skupině o záchranu.

Sparta - Její kádr k obhajobě titulu ještě není uzavřený. Čeká se, zda Manchester United uvolní na další hostování brankáře Matěje Kováře. Přijít by měl útočník za Tomáše Čvančaru, který odešel do Německa. Každopádně Asger Sörensen, Ladislav Krejčí mladší či Jan Kuchta patří ve Fantasy lize k nejoblíbenějším hráčům.

Týmy s největším počtem fanoušků:
1. AC Sparta Praha1597
2. SK Slavia Praha1391
3. FC Baník Ostrava433
4. FC Viktoria Plzeň330
5. Bohemians Praha 1905214
Uveden počet uživatelů. Zároveň jde také o počet účastníků klubových soutěží.

Slavia - Návrat na domácí trůn je jasným cílem týmu z Edenu. Kádr sešívaných bude znovu nabitý, posily přišly nejen z domácích, ale i zahraničních klubů. Ondřej Kolář, David Douděra nebo Václav Jurečka jsou ve Fantasy v kursu.

Baník - Pád do skupiny o záchranu již nechtějí v Ostravě opakovat. Ambice Baníku jsou mnohem větší, třeba do realizačního týmu trenéra Pavla Hapala přivedl asistenta až z Anglie. Obliba u hráčů Fantasy řadí Baník jednoznačně mezi pohárové uchazeče.

Plzeň - Obhajoba titulu Viktorii nevyšla, jaro se jí nepovedlo. Plzeň se však nedá nikdy podcenit! Klub má nové zahraniční majitele, což by mělo uklidnit situaci. Trenéra Michala Bílka nahradil zkušený Miroslav Koubek, pod jehož taktovkou by mužstvo mělo nabídnout ofenzivnější pojetí.

Bohemians - Klokani slavně doskákali do pohárové Evropy a ve špičce by rádi zdomácněli. V přípravě byli produktivní, podstatné bude, jak zvládnou náročný program okořeněný zápasy v pohárové Evropě.

Reklama