Hlavní obsah

Vzpoura v podpalubí. Fortelný a Jarošík v únoru nejlepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě na podzim se zdálo, že v elitní soutěži nemají co dělat. Jarní start jim ovšem vyšel náramně. Zachraňující se Teplice ovládly anketu Ligové fotbalové asociace za únor. Hráčem měsíce je záložník Jan Fortelný, mezi trenéry vyhrál Jiří Jarošík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Fortelný v dresu Teplic.

Článek

Skláři příjemně překvapili. Spolu s Plzní byly právě Teplice nejlepším týmem prvních jarních kol. Severočeši nasbírali ve čtyřech zápasech deset bodů za tři výhry a jednu remízu. Díky nim si výrazně polepšili v boji o záchranu. Momentálně jsou čtrnáctí, tedy mimo pozici znamenající přímý sestup.

Na Letné dost možná litují, že si šikovného záložníka nestáhli zpátky do svých služeb.

Jan Fortelný ve čtyřech únorových utkáních zaznamenal gól a čtyři asistence. Třiadvacetiletý kmenový hráč Sparty nejvíc zazářil v duelu 21. kola v Ostravě, kde pomohl třemi asistencemi k vítězství Teplic 4:2. Fortelný v této ligové sezoně celkem vstřelil čtyři branky a dalších šest jich připravil.

Klíčový byl samozřejmějeho vítězný gól v utkání s Karvinou, který oslavil spontánním skokem na břicho. Trefil se z přímého kopu ze zhruba 40 metrů. "Přiznám se, že jsem z takové dálky ještě neskóroval. Kluci skvěle nabíhali a podařilo se mi míč poslat tak, aby mířil na zadní tyč. Jak ostatní vytvořili tlak, nemohl jejich brankář zareagovat a balon tam naštěstí propadl," popsal vítěznou trefu.

Čtyřiačtyřicetiletý Jiří Jarošík v únoru mužstvo výrazně oživil. Skláři vedle výhry v Ostravě doma porazili Bohemians 1905 i Karvinou 1:0 a remizovali 0:0 v Olomouci. Tepličtí sérii bez porážky přerušili až v neděli proti Slovácku (0:1).

"Série výher je krásná, ale zatím si není co užívat. Pořád jsme namočení v sestupu a musíme koukat dopředu a bojovat o každý zápas. Je tu dobrá atmosféra, kluci makají a jsem rád, že se to přenáší i do zápasů," zůstává realistou rodák z nedalekého Ústí nad Labem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články