Hlavní obsah

Haraslínova paráda vynesla Spartě tři body, Baník si doma zastřílel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v sobotním utkání 16. kola Fortuna ligy na domácím hřišti nad Bohemians vysoko 4:1. Dvě branky vítězů vstřelil útočník Almási, záložník Plavšič jednu branku dal a na další přihrál. Jablonec doma podlehl Mladé Boleslavi 1:2, na vlastním stadionu naopak naplno zabraly Teplice. Tým vedený Jiřím Jarošíkem zvítězil nad Libercem 2:1. Sparta v závěrečném duelu sobotního programu vyhrála nad Českými Budějovicemi 1:0 a na druhou Slavii v aktuální tabulce ztrácí dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Čavoš z Českých Budějovic a Lukáš Haraslín ze Sparty Praha během utkání 16. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Teplice poslal do vedení v šesté minutě útočník Filip Žák, v 18. minutě ale srovnal obránce Jan Mikula. Zápas na teplických Stínadlech rozhodl v 61. minutě záložník Jakub Urbanec. Utkání ovlivnila hustá mlha, kvůli které byl duel na chvíli přerušen a většina druhého poločasu se hrála bez videorozhodčího (VAR).

"Skláři" v nejvyšší soutěži vyhráli třetí z posledních čtyř domácích utkání a v neúplné tabulce se posunuli na 12. místo. Slovan prohrál venku počtvrté v řadě a je osmý.

Liberecký stoper je senzací reprezentační nominace. Kdo objevil jeho talent? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jablonec potvrdil, že se mu proti Mladé Boleslavi nedaří, nad Středočechy nevyhrál už šestkrát v řadě. Tentokrát nedosáhl ani na jediný bod, když doma padl 1:2. Vítěznou trefu obstaral bývalý jablonecký hráč Vojtěch Kubista. Oba týmy dohrávaly v deseti.

LIGOVÝ FOTBAL NA OBRAZOVCE
Všechny sobotní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Petra Svěceného začíná v 14:30 hodin, jako expert se představí Antonín Rosa. K hlavnímu šlágru Sparta vs. České Budějovice od 18:00 pak do studia dorazí dvojice expertů Zdeněk Ščasný a Jakub Podaný. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 16. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Bohemians prohráli na půdě Baníku Ostrava 1:4 a zaknihovali třetí porážku z posledních čtyř utkání. Pražané doplatili na hrubé chyby v defenzivě, v barvách Baníku zářili Almási s Plavšičem.

Sparta vyhrála v nejvyšší soutěži třetí utkání v řadě a opět neinkasovala. Tři body Letenským zajistila paráda Lukáše Haraslína, Sparta tak oslavila 129 let od založení klubu vítězstvím. Zápas se hrál ve velké mlze, Dynamo dohrávalo bez vyloučeného Čavoše.

Aktuální situace v Dynamu České Budějovice. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Nejvyšší soutěž se po zimní přestávce opět rozjede na konci ledna.

Program 16. ligového kola
Sobota
Teplice - Liberec 2:1
Branky: 6. Žák, 61. Urbanec - 18. Mikula.
Ostrava - Bohemians 4:1
Branky: 9. Tetour z pen., 35. Plavšič, 73. a 80. Almási - 63. Kovařík.
Jablonec - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 18. Šulc - 45. Ladra, 87. Kubista.
Sparta - České Budějovice 1:0
Branka: 12. Haraslín.
Neděle
15:00 Hradec Králové - Slovácko
15:00 Pardubice - Plzeň
15:00 Brno - Olomouc
18:00 Zlín - Slavia

Reklama