Hlavní obsah

Favorité na úvod baráže nezaváhali. Teplice jsou blízko záchraně, výhru slaví i Bohemians

Aktualizováno

Úvodními zápasy odstartovala baráž o první fotbalovou ligu. A favorité si počínali výborně. Pražští Bohemians uspěli na hřišti Opavy, když zvítězili 1:0, Teplice si na Stínadlech s přehledem poradily s Vlašimí 3:0 a jsou tak blízko záchraně v nejvyšší soutěži. Odvetné zápasy v Praze na Bohemians a ve Vlašimi, jsou na programu v neděli.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Petr Vágner z Vlašimi, autor gólu Jan Fortelný z Teplic a David Ledecký z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Bohemians vstoupili do zápasu na hřišti Opavy výborně, když je už ve 4. minutě poslal do vedení Roman Květ, který hlavičkou nedal domácímu Digaňovi šanci. Domácí se mohli dočkat vyrovnání v 27. minutě, ale Tomáš Rataj ve velké šanci přestřelil Valešovu branku.

Další příležitost srovnat účty měla Opava v 62. minutě, parádní rána Matěje Helešice z přímého kopu však jen orazítkovala tyč hostující branky. Více šancí si už Slezané nevypracovali, do odvety tak pojedou s jednobrankovou ztrátou.

Teplice jsou blízko záchraně

Tepličtí fotbalisté začali úvodní barážový duel proti Vlašimi aktivně a už ve 3. minutě mohli jít do vedení, Hyčkova rána však skončila jen na tyči Vágnerovy branky. Vlašimští poté domácího favorita dlouho do vážnějších akcí nepouštěli, v poslední minutě prvního poločasu se však z bezprostřední blízkosti prosadil Jan Fortelný a zajistil Teplicím poločasové vedení 1:0.

A domácí vládli i ve druhém poločase. V 52. minutě to byl opět Fortelný, který z dorážky poslal Skláře do dvoubrankového vedení. Hosté mohli o osm minut později poprvé skórovat, ale Zlatohlávek v obrovské šanci Grigara nepřekonal.

A Vlašimští toho brzy litovali. V 73. minutě Jakub Mareš hlavičkou z bezprostřední blízkosti potřetí překonal hostujícího gólmana. Více branek nepadlo, Teplice tak pojedou k odvetě s pohodlným tříbrankovým náskokem a velkou šancí na účast v nejvyšší soutěži i pro nový ročník.

Baráž o první fotbalovou ligu - 1. utkání:
Teplice - Vlašim 3:0
Branky: 45. a 52. Fortelný, 73. Mareš
Opava - Bohemians 0:1
Branka: 4. Květ

Reklama

Související témata: