Hlavní obsah

Teplice - Vlašim 3:0Jasná nadvláda, Teplice jsou blízko záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Fortelný 1 : 0
51. Fortelný 2 : 0
73. Mareš 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v úvodním barážovém utkání o účast v nejvyšší soutěži doma porazili druholigovou Vlašim 3:0 a výrazně se přiblížili k udržení. První branku vstřelil v závěru úvodního poločasu Jan Fortelný, který se trefil i krátce po změně stran. Třetí gól přidal střídající Jakub Mareš. Odveta se hraje v neděli od 16:00 ve Vlašimi.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Matyáš Vágner z Vlašimi, Václav Sejk z Teplic a Petr Breda z Vlašimi.

Článek

"Máme skvělý výsledek 3:0, ale je to jen poločas a první krok. Musíme udělat ještě jeden. Všichni vidí a cítí, že to ještě bude náročné. Po takovém výsledku jim to ale nemůžeme nechat a prohrát tam," řekl teplický trenér Jiří Jarošík na tiskové konferenci.

"Věřím, že se dáme dohromady a v neděli to Teplicím hodně znepříjemníme. Doufám, že dokážeme v sobě ještě probudit touhu a víru v to, že postup ještě není úplně ztracený," doplnil vlašimský kouč Martin Hyský.

Domácí nastoupili v téměř nejsilnějším složení. Teplický trenér Jarošík udělal v základní sestavě hned 10 změn oproti sobotnímu závěrečnému utkání ligové nadstavby proti Pardubicím, v zahajovací jedenáctce zůstal jen útočník Sejk. I díky vstupnému zdarma přišlo na Stínadla na duel s druhým týmem druhé ligy 7145 diváků.

Tepličtí, kteří hrají v první lize nepřetržitě od sezony 1996/97, začali aktivně a už ve druhé minutě byli blízko gólu, ale Hyčka trefil jen tyč. Vlašim postupně hru vyrovnala, byť v ofenzivě zpočátku nebyla nebezpečná. Až ve 34. minutě Jurásek z nadějného přímého kopu vypálil nad břevno a další střelu mu chytil brankář Grigar.

Domácí se po slabší pasáži zvedli a v poslední minutě první půle otevřeli skóre. Grigar dlouhým nákopem vyslal do úniku Fortelného a ten křížnou střelou překonal gólmana Vágnera.

V 51. minutě přidal patnáctý celek prvoligové sezony pojistku. Mareš ještě trefil obránce, ale Fortelný z dorážky nezaváhal. Nejlepší týmový střelec, jenž v Teplicích hostuje ze Sparty, si v sezoně polepšil na sedm soutěžních gólů. "Jsem rád, že mi to tam padlo. Jsou to důležité góly pro to, abychom se udrželi v lize," podotkl Fortelný, jenž skóroval dvakrát v jednom utkání poprvé v ligové kariéře.

Vlašim, usilující o premiérový postup do první ligy, chvíli nato zahodila obrovskou šanci, když Zlatohlávkovu ránu zblízka vykopnul Grigar. "Tohle se musí v takových zápasech dávat. Kdyby gól padl, měli bychom lepší výsledek. Hrozně moc by nás to povzbudilo a konec zápasu by byl mnohem zajímavější," litoval Hyský.

Jeho protějšek Vágner zase zlikvidoval Sejkův pokus.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Hronek z Bohemians a David Macháček z Opavy.

Tepličtí měli velkou převahu a v 73. minutě skórovali potřetí. Na Vondráškův centr si naběhl Mareš a hlavou nedal Vágnerovi šanci. "Skláři" mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale gólman hostující ze Slavie v závěru ještě Mareše dvakrát vychytal.

Baráž o první fotbalovou ligu - úvodní utkání:
FK Teplice - Sellier & Bellot Vlašim 3:0 (1:0)
Branky: 45. a 51. Fortelný, 73. Mareš. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Antoníček - Štěrba (video). ŽK: Hyčka, Mareček - Breda. Diváci: 7145.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Shejbal - Hyčka (83. Prošek), Mareček, Trubač, Vondrášek - Fortelný (78. Sunzu) - Ledecký (46. Mareš), Sejk (72. Kodad). Trenér: Jarošík.
Vlašim: Vágner - Icha, Broukal, Breda, Svoboda - Jurásek (90.+2 Lehoczki), Suchan, Křišťan (78. Toula), Zinhasovič (63. Solomon), Rigo (78. Kneifel) - Zlatohlávek (63. Krunert). Trenér: Hyský.

Reklama

Související témata: