Hlavní obsah

Fotbal už má program na víkend, požádá o výjimku pro obě profesionální ligy

Aktualizováno

Nechtějí s restartem otálet. Ligový výbor Ligové fotbalové asociace (LFA) odsouhlasil znovuzahájení první ligy v pátek zápasem Jablonce s Brnem. Věří, že dostane výjimku, o kterou žádá, pro obě profesionální soutěže. Hned v neděli by se měl odehrát jeden ze šlágrů podzimu Plzeň - Sparta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Jakub Brabec z Viktorie Plzeň zdraví Davida Lischku ze Sparty Praha.

Článek

Ligový výbor se na úterním zasedání zabýval aktuální situací a možnostmi znovu zahájit soutěžní ročník v obou nejvyšších profesionálních soutěžích. Na základě vládního rozhodnutí Ligová fotbalová asociace ještě dnes oficiálně zažádá ministerstvo zdravotnictví o udělení výjimky z krizového opatření, aby se mohla odehrát utkání 7. kola již o nadcházejícím víkendu.

Řídící úsek současně upřesnil termíny zápasů, jak by měly být sehrány za předpokladu, že LFA výjimku obdrží.

„Jak jsme již avizovali, asociace naváže na rozhodnutí vlády a ve spolupráci s Národní sportovní agenturou budeme žádat o možnost znovu rozeběhnout obě nejvyšší soutěže. Očekáváme, že podmínky, za kterých nám to bude umožněno, se nebudou příliš lišit od těch, které jsme sami interně nastavili v minulých měsících," poukazuje Dušan Svoboda, předseda ligového výboru.

LFA současně zveřejnila upřesněné termíny 7. kola nejvyšší soutěže, které podléhají udělení výjimky od ministerstva zdravotnictví. „Očekáváme, že rozložení zápasů do více časových slotů během celého víkendu umožní fanouškům shlédnout maximální počet zápasů alespoň v televizi," dodává Svoboda.

Předpokládaný program 7. ligového kola:
Pátek 6. listopadu
18:00 Jablonec - Brno (ČT sport)
Sobota 7. listopadu
14:00 Pardubice - Opava
16:00 České Budějovice - Zlín
16:00 Slovácko - Olomouc
18:15 Příbram - Ostrava
Neděle 8. listopadu
14:00 Karviná - Bohemians
14:00 Teplice - Liberec
16:00 Slavia - Mladá Boleslav
18:15 Plzeň - Sparta

Reklama