Hlavní obsah

Bohemians - Ostrava 0:2Fotbalisté Baníku Ostrava udeřili ve druhé půli a vyloupili Ďolíček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Kuzmanovič 0 : 1
83. Almási 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians prohráli v sobotním utkání 23. kola nejvyšší soutěže doma s Baníkem Ostrava 0:2 a na jaře se zatím v nejvyšší soutěži trápí. Klokani totiž prohráli šest z posledních sedmi kol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Baníku Ostrava David Lischka zastavuje útočnou akci Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Baník od srpna bodoval v nejvyšší soutěži na soupeřových hřištích devětkrát za sebou a v neúplné tabulce zůstal čtvrtý. Pražané prohráli šestý z posledních sedmi ligových duelů a jsou třináctí.

Hráči vršovického celku vyběhli do utkání ve speciálních žlutých tričkách se vzkazem na podporu Ukrajiny, která čelí vojenské invazi ze strany Ruska. Stejně jako při čtvrteční odvetě Evropské konferenční ligy mezi pražskou Slavií a Fenerbahce Istanbul zněla stadionem píseň "Bratříčku, zavírej vrátka" od Karla Kryla, která vznikla v reakci na okupaci Československa v srpnu 1968 vojsky států Varšavské smlouvy.

V dresu domácích chyběl od úvodu kapitán Jindřišek, který v minulém utkání překonal 295. ligovým startem v dresu Bohemians rekord legendárního Zdeňka Prokeše. Hostující trenér Smetana, který je kvůli chybějící licenci veden jako asistent, zase nechal na lavičce svého nejlepšího střelce Almásiho. Toho nahradil Klíma.

Hosté ve 14. minutě reklamovali ruku Köstla v pokutovém území, rozhodčí Hocek však po konzultaci s videorozhodčím Hrubešem penaltu nenařídil. "Klokani" zahrozili o třináct minut později, kdy se opřel do odraženého míče Petrák, branku Baníku však minul. Největší možnost v první půli tak měl v závěru po rychlém brejku Koncevoj, místo přihrávky spoluhráčům se ale pustil do samostatného zakončení a jeho střelu zablokoval Květ.

Baník měl další šanci v 53. minutě. Po odvráceném rohovém kopu se dostal do nadějné palebné pozice Boula, jenže i tentokrát jeho pokus domácí obránci eliminovali. Po hodině hry bylo utkání na chvíli přerušeno kvůli výtržnostem v sektoru fanoušků Baníku. Ty musel uklidňovat i brankář Laštůvka.

Bohemians poté převzali iniciativu a po rohovém kopu v 63. minutě hlavičkoval nebezpečně Puškáč, branku ale minul a svůj sedmý gól v této ligové sezoně nepřidal. O chvíli později mohl po centru Vaníčka potrestat nedůraznost v obraně Květ, jenže ani on nezakončil přesně.

Čtvrt hodiny před koncem udeřili hosté. Střídající Janošek obral o míč Vaníčka, Almásiho následnou hlavičku ještě vytáhl gólman Valeš na břevno, ale proti dorážce Kuzmanoviče byl už krátký. Srbský záložník vstřelil svou sedmou branku v ligovém ročníku.

Bohemians se snažili vyrovnat, ale jejich naděje zkomplikoval deset minut před koncem Hronek, který obdržel po zákroku na Kaloče druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Slezané početní výhodu vzápětí využili. Buchtovu šanci v 82. minutě ještě zlikvidoval Valeš, o minutu později ale vnikl do otevřené obrany Almási a jedenáctým gólem v této sezoně nejvyšší soutěže pojistil hostující vítězství.

Ostrava neprohrála v lize s Bohemians podeváté za sebou a poosmé vyhrála.

23. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 75. Kuzmanovič, 83. Almási. Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Melichar - Hrubeš (video). ŽK: Hronek, Bačkovský, Köstl (všichni Bohemians). ČK: 80. Hronek. Diváci: 2346 (omezený počet).
Bohemians: Valeš - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál (90. Hašek), Petrák, Květ (90. Jindřišek), Bartek (55. Beran) - Hronek, Vaníček (81. Koubek) - Puškáč (81. Ugwu). Trenér: Klusáček.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Koncevoj (57. Buchta), Boula (66. Janošek), Kuzmanovič, Kaloč, Falta (90.+1 Jaroň) - Klíma (57. Almási). Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: