Hlavní obsah

Fotbalisté Brna podle komise rozhodčích správně zahrávali v Teplicích penaltu

Fotbalisté Brna v nastavení nedělního utkání 23. kola první ligy v Teplicích podle komise rozhodčích správně zahrávali penaltu. Sudí Ladislav Szikszay sice nejprve zákrok domácího Štěpána Chaloupka na střídajícího Ondřeje Pachlopníka jako faul neposoudil, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu verdikt přehodnotil a přisoudil Zbrojovce pokutový kop. Šlágr mezi pražskou Slavií a Plzní rozhodčí podle komise zvládli dobře bez chyb.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Brna se v Teplicích radují z gólu z penalty, druhý zprava jeho autor Jakub Řezníček.

Článek

Pachlopník v druhé ze tří nastavených minut po souboji s Chaloupkem upadl ve vápně u postranní čáry a Szikszay celou situaci dlouho konzultoval s videorozhodčím Pavlem Orlem. Brněnský Řezníček následně z penalty vyrovnal na konečných 1:1 a 16. gólem v ligové sezoně si upevnil vedení v tabulce kanonýrů.

Severočeši smolný závěr duelu těžko vstřebávali. "Penaltový moment nemá smysl moc komentovat. Rozhodčí klidně mohl písknout faul na Urbance a k zákroku ve vápně se nevracet," řekl na tiskové konferenci nový teplický trenér Zdenko Frťala.

"Rozhodčí na základě intervence VAR (videorozhodčího) správně nařídil pokutový kop za podražení. Penalta měla být nařízena už rozhodčím přímo na hrací ploše, jednalo se o jeho hrubou chybu," uvedl ve videu na webu FAČR místopředseda komise rozhodčích Libor Kovařík.

V přímém souboji o první místo v tabulce, v němž Slavia po obratu v druhém poločase porazila obhájce titulu z Plzně 2:1, sudí nechybovali. Dobře si podle komise vedli rozhodčí i v dalším šlágru mezi Ostravou a Spartou, po němž se trenér Baníku Pavel Hapal marně dožadoval penalty. V Olomouci dostal v 55. minutě střídající českobudějovický Lukáš Čmelík správně červenou kartu za hrubé nesportovní chování - udeření protihráče.

Reklama