Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy zahájili přípravu i s Lischkou

Se čtyřiadvaceti hráči, mezi nimiž byli i obránce David Lischka a útočník Ladislav Almási, dnes zahájili přípravu na novou sezonu fotbalisté Ostravy. Scházel už stoper Patrizio Stronati, který je na odchodu do maďarského Puskáse.

Foto: FC baník Ostrava

David Lischka během přípravy baníku Ostrava.

Článek

Ostravané se sešli v Kroměříži, kde stráví první týden přípravy na soustředění. Na začátek srazu nakonec dorazil vedle útočníka Almásiho i stoper Lischka, který by měl přijít na roční hostování s opcí ze Sparty a měl by nahradit Stronatiho.

"Věřím, že to bude kvalitní náhrada za Patrizia," řekl dnes trenér Ondřej Smetana. "Přemýšlíme i nad dalšími variantami posílení, chceme posilu do každé řady."

Ze staronových hráčů se na tréninku objevili čtyři navrátilci z hostování Roman Potočný (Zlín), Ondřej Chvěja (Pohronie), Denis Granečný (Emmen) a Muhamed Tijani (Třinec) a dva mladí odchovanci Martin Hrubý a Jaroslav Harušťák. "Všichni tihle kluci dostanou šanci se ukázat a je jen na nich, jak s tím naloží," řekl Smetana.

Baník v létě zatím opustili Martin Fillo (Zlín) a dvojice Ondřej Šašinka - Daniel Holzer (Slovácko), do maďarského Puskáse míří Stronati a gólman Radovan Murin by měl hostovat v Třinci.

Ostrava sehraje první přípravný zápas v sobotu v Kroměříži proti domácímu třetiligistovi.

Reklama

Související témata: