Hlavní obsah

Slovácko - Ml. Boleslav 2:1Fotbalisté Slovácka uťali trápení, v nastavení rozhodl z penalty Jurečka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Douděra 0 : 1
61. Jurečka 1 : 1
90. Jurečka (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slovácka uťali jarní trápení v nejvyšší soutěži. Na domácí půdě v Uherském Hradišti vyhráli nad Mladou Boleslaví 2:1. Hosté, kteří nastoupili premiérově pod vedením kouče Pavla Hofytcha vedli, po pauze však Jurečka nejprve vyrovnal a v nastavení z pokutového kopu rozhodl o výhře Slovácka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka hostili Mladou Boleslav

Článek
Fotogalerie

Domácí nastoupili do utkání s uzdraveným kapitánem Kadlecem, který ale vydržel na trávníku pouze čtvrthodinu. Post defenzivního záložníka zaujala ruská zimní posila Ljovin. Kouč Hoftych, jenž ve středu nahradil odvolaného Jarolíma, při své premiéře udělal oproti minulému ligovému kolu čtyři změny v základu.

V 10. minutě vyvěsili fanoušci Slovácka transparent "Svobodu Ukrajině" a skandovali "Sláva, sláva Ukrajině" a "je..t Putina". Sektor hostů zase ozdobil nápis v angličtině "Ukrajino, zůstaň silná".

První velkou šanci ve svižně hraném duelu měl v 17. minutě Cicilia, jenž zblízka hlavičkoval nad. Následně ale Kalabiška podcenil po centru Hlavatého souboj s Douděrou, který hlavičkou k tyči otevřel skóre.

Slovácko po inkasovaném gólu přeskupilo formace, na hrot přibyl k Ciciliovi i Jurečka. Vznikla z toho územní převaha, vyjádřená řadou centrů. Po jednom z nich ve 42. minutě zlikvidoval největší šanci Jurečky gólman Šeda.

Krátce po přestávce posílil domácí ofenzIvu třetí vysoký útočník Vecheta. Zasloužené vyrovnání přišlo v 61. minutě, kdy Reinberk vysunul Jurečku, jehož střela ukončila 365 minut trvající ligový střelecký půst. Zároveň znamenala první trefu Slovácka v pátém soutěžním duelu v jarní části sezony.

Hosté tu a tam zahrozili brejkem, ale jinak museli čelit rostoucímu tlaku domácích, velkou šanci měl Vecheta. Rozhodnutí padlo v nastavení, kdy hlavní sudí Zelinka nařídil po konzultaci s videem pokutový kop za stažení Vechety. Jurečka jej i s dávkou štěstí proměnil a zařídil tak první prohru Boleslavi v Uherském Hradišti po čtyřech ligových zápasech. Sedmadvacetiletý Jurečka je s 12 trefami nejlepším střelcem nejvyšší soutěže.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Branky: 61. a 90.+6 z pen. Jurečka - 17. Douděra. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Mikeska - Štěrba (video). ŽK: Hofmann - Rolinek, Suchý, Šimek. Diváci: 3791 (omezený počet).
Slovácko: Fryšták - Reinberk, Hofmann, Kadlec (18. Jurečka), Kalabiška (56. Vecheta) - Daníček, Ljovin - Petržela (77. Divíšek), Sadílek, Holzer (77.Sašinka) - Cicilia. Trenér: Svědík.
M. Boleslav: Šeda - Sladký, Šimek, Suchý, Preisler - Douděra, Hlavatý (70. Dancák), Smrž (82. Mužík), Rolinek (63. Skalák) - Ladra, Ewerton (70. Horský). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: