Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína zahájili zimní přípravu zatím bez posil

Se stávajícím kádrem a zatím bez posil zahájili zimní přípravu fotbalisté Zlína. Po podzimu je Fastav s 19 body na jedenáctém místě tabulky a cílem "ševců" je podle kouče Jana Jelínka držet se co nejdál od sestupových vod a zabojovat o střední skupinu pro nadstavbu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Jan Jelínek na archivním snímku během utkání 4. kola MOL Cupu na hřišti Slavie.

Článek

Na dnešním srazu chyběli v kabině oproti podzimu tři hráči. Brankář Matej Rakovan si o pár dní prodloužil volno po novoročním narození dcery, záložník Marek Hlinka je po drobném zákroku a Lamin Jawo se zapojí do tréninkového procesu koncem týdne. Se všemi ale klub pro jaro počítá.

Velké posílení kádru na východě Moravy neočekávají. "Už jsem ale avizoval, že bych rád měl v kádru větší konkurenci na krajích obrany a taky v útoku," řekl ČTK kouč Jan Jelínek, který v tomto roce začne studovat nejvyšší trenérskou licenci a zatím je veden jako asistent Marka Kalivody.

Zlínští fotbalisté během podzimu inkasovali 37 branek, což je po Bohemians a Pardubicích nejvyšší počet. "Jedním z našich cílů pro zimní přípravu bude zlepšení defenzivní činnosti celého týmu a taky větší produktivita," poznamenal Jelínek.

Plán zimní přípravy, který klub zveřejnil na konci roku, může ještě doznat změn. Původně v něm figurovaly pouze tři přípravné duely a žádné soustředění. "Máme tam prostor pro ještě jedno utkání a taky pro soustředění. Oboje je v jednání. Určitě nepojedeme za hranice, spíše to vidím na nějaký herně-kondiční pobyt na Moravě," naznačil Jelínek.

První duel sehrají "ševci" už tuto sobotu doma s Líšní, další týden je v plánu utkání v Brně se Zbrojovkou. Generálku na ligu absolvuje Zlín 29. ledna doma se slovenskou Senicou.

Reklama

Související témata: