Hlavní obsah

Fotbalisty Ostravy posílil chorvatský záložník Miškovič

Novou posilou fotbalistů Ostravy se stal chorvatský záložník Robert Miškovič. Dvaadvacetiletý ofenzivní hráč do Baníku přestoupil z NK Istra a s klubem podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Baníku Ostrava po trefě Kuzmanoviče během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Miškovič byl v minulé sezoně stabilním hráčem základní sestavy Istry. Za tým z Puly vstřelil čtyři góly. "Je to hráč do ofenzivy. Nejčastěji nastupuje ve středu zálohy, ale stejně tak je schopen hrát, a také hrával, i na křídle," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Alois Grussmann.

Miškovič fotbalově vyrůstal v německém Ingolstadtu, ale v šestnácti zamířil do Chorvatska a tamní ligu hrál například za Osijek, Dinamo Záhřeb a naposledy Istru. Za Baník by mohl Miškovič nastoupit už v sobotním utkání proti Zlínu.

"Měli jsme ho na seznamu vytipovaných hráčů dlouhou dobu. Sondovali jsme ho několik měsíců, přes různé zdroje, a dříve než došlo na jednání, jsme se na něj byli dívat i přímo v Chorvatsku. Jednání se pak kvůli zájmu jiných klubů trochu natahovalo, ale dnes se to konečně povedlo s Istrou papírově dotáhnout. Věříme, že se u nás rychle adaptuje a bude posilou," doplnil Grussmann.

Reklama

Související témata: