Hlavní obsah

Fotbalisty Teplic převezme po Radovi Plíšek

TEPLICE

Novým trenérem fotbalistů Teplic byl v pondělí jmenován Jiří Plíšek. Bývalý sportovní manažer pražské Sparty nahradí Petra Radu, který převzal českou reprezentaci. Pětatřicetiletý kouč v Teplicích podepsal jednoroční smlouvu s opcí, navíc spojil realizační tým i s divizní rezervou, kterou povedou dva z jeho asistentů.

Článek

Plíšek do Teplic přišel už 9. července, tehdy ale převzal jen divizní B-tým a čekal, jak se vyvine situace kolem Rady. U rezervního týmu měl zavést nový model přípravy a zcela jej profesionalizovat, což se záhy po Plíškově jmenování k ligovému celku projevilo i na složení nového realizačního týmu. K dosavadním asistentům Zdeňku Kluckému a Liboru Macháčkovi přibudou i Lukáš Přerost s kondičním trenérem Alešem Pítou z rezervy.

"Teplice jsou tým moderna, který se snaží hledat nové trendy, přiblížit se vyspělému světu," vysvětlil Plíšek na pondělní tiskové konferenci. Pětatřicetiletý kouč se nové role ujme až v pondělí, tedy jen necelé dva týdny před startem ligy. "Není to zrovna nejvýhodnější situace, ale je to realita. Máme dost omezený prostor ke změnám, takže budeme držet kontinuitu s tím, co tu odvedl Petr Rada," vysvětlil Plíšek.

Ambice Teplic vždy mířily k nejvyšším metám

Přesné cíle Teplic se zdráhal prozradit, tlak na umístění ve špičce však nakonec připustil. "Ambice klubu sahaly vždy k těm nejvyšším metám, tudíž bychom se mezi pěti šesti kluby měli pohybovat pokaždé," řekl kouč krátce před tím, než zamířil na úvodní sezení s hráči.

Plíšek má zatím s trénováním v nejvyšší české soutěži minimální zkušenosti. Předloni vedl v třinácti zápasech 1. FC Slovácko a vyhrál pouze jednou, desetkrát odešel poražen. V listopadu 2006 pak nastoupil do Sparty jako šéf skautingu a funkci sportovního manažera na Letné vykonával do letošního jara.

"Určitě je to dosavadní vrchol kariéry, ale i ve Spartě jsem byl blízko velkému fotbalu a načerpal hodně zkušeností, nedělejte ze mne takového nováčka," řekl pětatřicetiletý kouč, který na sebe nejvíce upozornil při angažmá v Željezničaru Sarajevo, s nímž vedl bosenskou ligu a dokonce si zahrál Pohár UEFA. Působil u tří mládežnických reprezentací a v roce 2002 byl vyhlášen nejlepším mládežnickým trenérem roku v České republice. Pracoval rovněž v druholigovém Ústí nad Labem.

"Pana Plíška známe, spolupracovali jsme s ním v Ústí nad Labem, vyzkoušeli ho. Pro nás je to mladý perspektivní trenér, který zná naše hráče," uvedl pro oficiální web severočeského klubu ředitel klubu František Hrdlička.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 77. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 73. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 2 Sparta - Ostrava 4 : 2 78. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice