Hlavní obsah

Fryšták splatil důvěru vychytanou nulou. Bod je ale málo, věděl po domácí plichtě Slovácka s Hradcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přestože se Milan Heča, který se po skončení minulé sezony vrátil ze Sparty do Slovácka jako brankářská jednička, zapojil už po zranění do přípravy týmu, v základní sestavě hradišťského mužstva zůstal i v ligovém zápase s Hradcem Králové Tomáš Fryšták. Trenérům se za důvěru odvděčil vychytanou nulou, avšak skórovat se nepovedlo ani jeho parťákům.

Foto: 1. FC Slovácko

Brankář Slovácka Tomáš Fryšták udržel v ligovém duelu s Hradcem Králové čisté konto.

Článek

„Čisté konto mě samozřejmě velice těší. Vzadu jsme utkání zvládli dobře. Moc jsme toho Hradeckým nedovolili. V ofenzívě jsme se ale bohužel neprosadili ani my. Bezgólová plichta je pro nás doma málo,“ netajil se Fryšták se smíšenými pocity.

Věděl, že zejména první poločas se jeho celku nevydařil zdaleka podle představ. „Málo jsme se tlačili do hradecké šestnáctky,“ vypozoroval z branky. „O přestávce v kabině jsme všichni cítili, že musíme přidat. Vrátili jsme se na hřiště s úplně jinou energií. Byli jsme po pauze i díky střídajícím klukům mnohem aktivnější. Vypracovali jsme si nějaké šance, avšak góly jsme bohužel nedali,“ litoval stříbrný medailista ze světového šampionátu do 20 let v roce 2007 v Kanadě.

Fryšták mnoho práce ve střetnutí s východočeským týmem neměl. „To ovšem bývá ošidné. Člověk se musí neustále udržovat ve stoprocentní koncentraci,“ ví dobře. Nejhůř mu v brance bylo v 60. minutě, kdy se po Pilařově centru octl ve vyložené šanci neobsazený hradecký záložník Hais.

„Naštěstí zamířil hlavou z malého vápna vedle. Kdyby trefil bránu, asi by to byl gól,“ oddechl si šestatřicetiletý Fryšták.

Zápas s Hradcem Králové se podle něj hodně podobal předchozímu ligovému duelu Slovácka s Libercem, v němž Hradišťští rovněž před svými fandy jen remizovali (1:1). „V něm jsme taky měli horší první poločas a všechno jsme potom honili až v závěru,“ porovnal.

Fryštáka štve, že ani v jednom ze dvou domácích utkání v řadě nepotěšili fotbalisté Slovácka svoje fanoušky vítězstvím. „To nás hrozně mrzí. Dvě remízy jsou málo, to si dobře uvědomujeme. Strašně moc jsme chtěli ztrátu s Libercem ve střetnutí s Hradcem napravit výhrou. Bohužel se nám to nepovedlo. Body teď musíme přivézt zvenku,“ myslel už na příští ligový zápas v Plzni.

Reklama