Hlavní obsah

Ukázal jsem, že chytat umím, rýpl si Bajza do bývalého klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hřišti klubu, pro který se stal začátkem loňského roku nepotřebným, teď vychytal čisté konto. Brankář fotbalistů Hradce Králové Pavol Bajza si bodu za bezbrankovou plichtu v ligovém zápase na hřišti Slovácka nesmírně považoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hradecký brankář Pavol Bajza (vlevo) vychytal v šanci Pavla Jurošku ze Slovácka.

Článek

„Jsem za něj hrozně rád. V Uherském Hradišti to bývají vždycky velice náročná utkání. Celé naše mužstvo ovšem pracovalo na sto procent. Remízu jsme si rozhodně zasloužili,“ byl přesvědčený dvaatřicetiletý slovenský gólman, jenž v minulosti působil i v italské Parmě.

Hradečtí o ni mohli přijít čtvrt hodiny před koncem, kdy po povedené individuální akci postupoval na Bajzu v sólu domácí Juroška, avšak tváří v tvář zkušenému brankáři neuspěl. „Byl jsem úplně mimo bránu. Kdyby to Juroška napálil z první, měl bych asi problém. Dal mi ale čas zaujmout lepší postavení. Nějak jsem míč vyrazil nohou a pak jsem si jen vroucně přál, aby neskončil v síti. Naštěstí šel těsně vedle tyče,“ oddechl si.

Další tutovky už východočeský tým Slovácku nedovolil a s centry do šestnáctky si Bajza ve spolupráci se svými parťáky s přehledem poradil. „Také my jsme mohli skórovat. Kdyby to Hais trefil hlavou z malého vápna trochu přesněji, vraceli bychom se domů v ještě lepší náladě. I takhle jsme ale spokojeni. Po předchozím vítězství doma nad Teplicemi jsme podruhé za sebou udrželi vzadu nulu. A teď se připravíme co nejlíp na Liberec,“ myslel už na další duel nejvyšší soutěže, v němž budou mít Hradečtí v sobotu odpoledne výhodu domácího prostředí.

Bajza netajil, že si čistého konta v Uherském Hradišti cení o něco víc než na ostatních stadionech. „Ukázal jsem, že chytat umím,“ rýpl si trochu do svého bývalého zaměstnavatele. „Byla to ale zásluha celého týmu,“ neopomněl zdůraznit i zásluhu svých parťáků.

Žádnou zášť však vůči Slovácku necítí. „Prožil jsem v Hradišti krásného půldruhého roku a vzpomínám na to v dobrém. S některými tehdejšími spoluhráči si doteď občas píšeme. Stejní zůstali i lidé ve vedení klubu. Rád jsem se s nimi před zápasem srdečně pozdravil,“ prozradil Bajza.

Reklama