Hlavní obsah

GLOSA: Liberecký boss nechápal. Slovan čeká perná pauza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas Liberce s Olomoucí ve skupině o umístění skončil zaslouženou prohrou Severočechů 0:2 a vyřazením. Většina ze čtrnácti set diváků se zvedla ze sedadel, jeden však ve VIP sekci na hlavní tribuně seděl dál. Upřeně koukal na hrací plochu, kde se liberečtí hráči loučili se sezonou. A několikrát jen nevěřícně zavrtěl hlavou. Byl jím majitel libereckého fotbalového klubu Ludvík Karl.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK

Zápas Liberce s Olomoucí ve skupině o umístění skončil zaslouženou prohrou Severočechů a vyřazením.

Článek

Hned na tribuně se poté pustil do diskuse s předsedou představenstva Liberce Zbyňkem Štillerem a dalším jeho členem Josefem Burešem. S posledním zápasem Liberce v ročníku být spokojeni nemohli.

Slovan nechytil start sezony, kdy na první výhru čekal až do osmého kola. Pomohla až výměna trenéra, kdy Pavla Hoftycha nahradil Luboš Kozel a za cíl dostal být do desátého místa. A především prospěla reakce vedení Slovanu, kdy na poslední chvíli před uzavřením přestupů kádr významně posílilo. Přesto Liberec už vzniklou ztrátu nedohnal. Sice až do posledního kola základní části hrál o účast ve skupině o titul, tento ročník však nebyl pro Slovan povedený.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel.

A nad dalším se vznáší moře otazníků. Už nyní je pravděpodobné, že tým se pro další sezonu opět hodně promění. Ostatně smlouva vyprší za dva měsíce řadě hráčům, nejistota panuje okolo Gebre Selassieho, Rabušice, Knoblocha, Matouška či Stocha. Hostování končí Tuptovi, Júsufu Hilálovi, Matouškovi, Štetinovi či Plechatému. Šéfy Liberce čeká řada rozhodnutí a jednání. Nejspíš už na tribuně zmínění pánové řešili, co dál, aby se taková sezona neopakovala. Času nyní mají dostatek, aby kádr připravili už na první kolo, nikoliv až na osmé jako vloni.

Shodou okolností si liberecký fotbal za necelé dva týdny připomene slavné výročí. Desátého května uplyne přesně dvacet let od památného zápasu na Bohemians, který sice Slovan prohrál 1:2, ale přesto jako první mimopražský tým v samostatné české lize slavil mistrovský titul. Nyní však tohle jubileum s přítomností hodně kontrastuje a spíš zvýrazňuje aktuální mizérii.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava