Hlavní obsah

GLOSA: Vzpamatuje se Slovácko z kolapsu? Zápas s Plzní mnohé naznačí

Okřídlené rčení o tom, že po hodech přichází půst, naplnili naprosto beze zbytku. Fotbalisté Slovácka nastoupili k ligovému duelu v Českých Budějovicích šest dní poté, co smetli doma čtyřmi góly Spartu, a i v zápase na hřišti Dynama dlouho kráčeli k jednoznačnému vítězství. Jenže závěrečný kolaps a tři inkasované góly od oslabeného soupeře naznačily, že Hradišťští možná ještě nejsou tak velkým týmem, za jaký je už mnozí považovali.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Václav Pancer

Vrátí se fotbalisté Slovácka proti Plzni na vítěznou vlnu?

Článek

Místo toho, aby se dál vyhřívali na druhém místě tabulky a klidné přípravy na další domácí šlágr s Plzní, museli aspoň zkraje týdne řešit, co se jim vlastně uplynulý víkend na jihu Čech přihodilo.

Nelze se divit obrovskému naštvání kouče Svědíka, který právě na to, aby jeho mužstvo ani za příznivého stavu ani na okamžik nepolevilo, klade mimořádný důraz. Jenže jeho svěřenci, kteří se v řadě vyjádřeni v minulosti netajili, jak jim trenérova náročnost svědčí, tentokrát přece jen podlehli za stavu 2:0 předčasnému uspokojení. A poté, co domácí potrestali v deseti jejich první hrubku, se postupně dostali do takového útlumu, že už rozjeté Dynamo nedokázali zastavit.

O to víc teď asi touží po rehabilitaci. Na Slovácko dorazí v neděli Plzeň, která ukončila kratší období výsledkové krize demolicí Bohemky. Fanoušci týmu z Uherského Hradiště si nyní kladou otázku, zda si jejich fotbalisté vyšlápnou na svém stadionu na dalšího favorita, anebo se na nich nezdar v Budějovicích podepíše natolik, že si poprvé v tomto ročníku nejvyšší soutěže připíšou domácí ztrátu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fortune Bassey z Českých Budějovic oslavuje gól proti Slovácku.

Od toho, jak velkou morální sílu ukážou, se pak mohou odvíjet i ambice mužstva pro další průběh sezony. Duel s Viktorkou zkrátka hodně naznačí, zda už moravský celek vyspěl natolik, že ho jedno zaváhání, byť obřích rozměrů, nerozhodí na delší dobu.

Fotbalisté Slovácka při tom musí ovšem počítat s jednou velkou nevýhodou. Zatímco za triumfem nad sparťany je hnal plný dům, tentokrát se budou muset spolehnout pouze na povolenou tisícovku svých fanoušků.

Čestmír Folk

Jako redaktor deníku Právo a webu Sport.cz v Brně působí od roku 1997. Předtím pracoval šest let v deníku Sport. V jihomoravském regionu se specializuje především na fotbal a hokej.

Reklama

Související témata: