Hlavní obsah

Guľa už je na prášky. Sráží nás mizerná produktivita, v závěru pak musíme honit bod!

Praha

Aby si vzal prášky na nervy. Tým kouče Adriana Guľy na půdě Mladé Boleslavi v nedělním duelu 19. kola fotbalové ligy zahodil spoustu šancí, proměnil pouze dvě. Nakonec tak byla Plzeň ráda za bod, který jí v závěru vystřelil Matějka (2:2). „Sráží nás pořád špatná produktivita,“ zlobil se Guľa.

Foto: Černý Vít, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa.

Článek
Fotogalerie

Jste hodně zklamaný, že jste opět ztratili body?

Zápas byl hezký, padly čtyři góly... Jenže nás neustále sráží mizerná koncovka. Vstoupíme do utkání dobře, vedeme, pak máme spoustu dalších šancí zápas rozhodnout. Nakonec jsme rádi, že máme bod. Boleslav má zajímavé hráče, má kvalitu. Ale my jsme měli jednoznačně vyhrát. Aspoň je dobře, že jsme dokázali uhrát remízu, přestože je pro nás málo. Ale cením si, že se tým za stavu jedna dva nezlomil.

Těší vás, že se trefili oba odchovanci Šulc a v závěru Matějka?

Nekoukám na to, jestli jde o odchovance. Šulc se ukazuje solidně od prvního momentu, předvedl v Boleslavi další skvělý výkon. Podpořil ho gólem. Cením si i trefy Matějky, který se prosadil i v týdnu v MOL Cupu. Strašně mě mrzí, že jsme přišli o další zraněné hráče. Tentokrát nedohráli Ba Loua a Bucha.

Foto: Černý Vít, ČTK

Fotbalisté Plzně (zleva) Jean-David Beauguel, Lukáš Matějka, Ondřej Mihálik.

Budou příště k dispozici?

Máme před sebou celý týden, uvidíme, jak na tom budou. Ba Loua má pochroumané rameno. Když ho měl poprvé, vrátil se za tři dny. U Buchy se jedná o svalové zranění, neumím tedy povědět. Ale abych se vrátil k zápasu. Musíme být prostě efektivnější, sbírat body. Situace v tabulce pro nás není ideální, musíme vyhrávat.

Poprvé od začátku hrál mladý stoper Míka. Byl jste s ním spokojený?

Nechci teď hodnotit. Dostali jsme sice dva góly, obranná fáze je ale dílem celého mužstva.

Nezvažoval jste změnu na hrotu?

Vycházíme z připravenosti Beauguela, měl zatím za sebou jen devadesát minut. Potřebujeme v útoku produktivitu, tudíž změna ve hře je. Máme tady vysoce konkurenční prostředí, což je jenom dobře. Každého z útočníků donutí na sobě ještě víc makat.

Reklama

Související témata: