Hlavní obsah

Gumové projektily, slzný plyn, pepperball a zásahové výbušky. Policie krotila fanoušky před derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radikální přívrženci nesmiřitelných rivalů se chtěli porvat, strážci pořádku byli proti. Pražská policie zveřejnila video z nedělního zákroku družstva Speciální pořádkové jednotky proti fotbalovým chuligánům. Před fotbalovým derby Slavie se Spartou se chtěla na pomezí Strašnic a Vršovic porvat více než stovka chuligánů obou týmů.

Pochod sparťanských fanoušků z náměstí Míru do Edenu Video: Sport.cz

 
Článek

Pořádek se podařilo udržet, k bitce nedošlo. Policisté ze Speciální pořádkové jednotky proti fanouškům zakročili. Na pomoc jim navíc ihned vyrazili další kolegové, kteří byli do opatření zapojeni.

„Policisté museli použít donucovací prostředky. Došlo tak na použití zásahových výbušek, teleskopických obušků, pepperballů, či slzného plynu. Oba tábory se policistům podařilo udržet od sebe," bilancuje Týdeník policie.

Bylo však třeba ještě dalších zákroků. Fanoušci Sparty a Slavie se chtěli střetnout i během zápasu, a to u stadionu. Policisté v tomto případě použili zásahové výbušky. V dalším případě pak zasahovali proti fanouškům po skončení zápasu, kdy se opět chtěly oba tábory vzájemně střetnout.

Policisté ve výsledku evidují jeden trestný čin a 12 přestupkových jednání.

Reklama