Hlavní obsah

Všichni pochodem na derby! Fanoušci Sparty vyrazili v černém, hymnu zazpívala Masopustova manželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derby začalo na Míráku. Fotbalová bitva o Prahu měla tradiční předehru, fanoušci Sparty vyrazili za rivalem do Edenu pochodem z náměstí Míru. „Odtud se pěšky přesuneme do Vršovic až k našemu sektoru. I letos volíme osvědčený dresscode, kterým je černá barva,“ svolávali se příznivci Letenských na sociálních sítích pod výzvou Všichni pochodem na derby!

Pochod sparťanských fanoušků z náměstí Míru do Edenu Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pokud jde o atmosféru na stadionu, již předzápasová rozcvička potvrdila, že exslávista Jan Kuchta v rudém dresu bude mít při návratu do Edenu těžký život. „Kuchta je ču...!" spustil kotel sešívaných hromově, sotva se útočník na trávníku objevil.

Kromě tradičních nadávek na adresu rivala byly i mnohem kultivovanější chvilky. Třeba když hymnu Slavie zahrála 14letá houslistka Zuzana Semerádová.

Nádherný večer Lukáše Masopusta. Nejdřív hymna od manželky, pak gól a vysoká výhra v derbyVideo: Sport.cz

Největším překvapením byl určitě přednes české hymny. Zapívala ji Hana Masopustová, manželka Lukáše Masopusta, který nechyběl v základní sestavě.

Sešívaným vlila krev do žil, začátek derby jednoznačně ovládli...

Pochod sparťanů byl za doprovodu policejních těžkooděnců a antikonfliktního týmu poklidný, mimo něj policie zabránila střetu se slávisty.

„Mimo pozornost avizovaného pochodu se na pomezí Strašnic a Vršovic pokusila o střet mezi sebou více než stovka osob z řad domácích a hostujících fans. Policisté ze speciální pořadové jednotky tomuto střetu zabránili," uvedla policie na twitteru.

Reklama