Hlavní obsah

Sparta na jaře v lize poprvé vyhrála venku, Vrba sezonu nevzdává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mizerný začátek jara je musí mrzet. Propadli v něm, proto bitvu o titul mezi Plzní a Slavií začali sledovat až zpovzdálí. V posledním kole před reprezentační přestávkou ukázali fotbalisté pražské Sparty jinou tvář. Po dominantním prvním poločase zvítězili v Mladé Boleslavi 3:0 a upravili tak svou bídnou bilanci venku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba.

Článek
Fotogalerie

Teprve ve čtvrtém letošním ligovém utkání na půdě soupeřů poprvé zvítězili a v ročníku tam získali pouze 22 z celkových 57 bodů.

„Budu chválit i soupeře. Do 65. minuty se zápas vyvíjel podle naších představ, pak měli domácí minimálně dvě situace, kdy mohli vývoj zdramatizovat. Podržel nás Heča, měli jsme i trochu štěstí. Ale také my jsme si vytvořili šance, nastřelili tyčku, břevno," hodnotí trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba

„Z jarních zápasů venku jsme měli asi nejvíc šancí. Příčinu vidím v normálním týdnu, po měsíci a půl jsme konečně mohli celý týden trénovat. Až dosud nebyl čas na regeneraci, hráči nebyli úplně zdraví," dodává.

Středočechům utekl zápas hned na začátku. „Když jdete na týmy z první trojky, vždy je ideální je chytnout v anglickém týdnu. Jako třeba Liberec minule narazil na Slavii. Sparta asi cítí, že by se mohla dopředu ještě pořád navařit. Ale z našich hráčů jsem cítil do přestávky až příliš velký respekt," přikyvuje trenér Pavel Hoftych.

Sparta si každopádně v tabulce pomohla. Na první Viktorii ztrácí sedm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych během utkání se Spartou.

„Budu se opakovat. My ještě sezonu nevzdáváme. Body se budou sčítat až po jejím konci, zápasů nás ještě čeká hodně. Vzpomínám na mou éru v jednom klubu. Po podzimu jsme měli k dobru třináct, čtrnáct bodů a mysleli si, že se nám už nemůže nic stát. Pak jsme dvakrát po sobě prohráli a hodně znervózněli... Soupeři taky ztratili, navíc je ještě nadstavba," poukazuje Vrba na své tituly s Plzní.

Reklama