Hlavní obsah

Hanousek odešel ze Sparty na hostování do tureckého Gaziantepu, má tam známého z Letné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Opouští Letnou. Fotbalista Matěj Hanousek odešel ze Sparty na hostování do Gaziantepu. Patnáctý celek minulé sezony turecké ligy má na devětadvacetiletého obránce či záložníka opci. Pražané o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hanousek míří do tureckého Gaziantepu

Článek
Fotogalerie

Hanousek v uplynulém ročníku hostoval ve Wisle Krakov, s níž sestoupil do druhé polské ligy.

Se Spartou zahájil letní přípravu a nastoupil do utkání proti Opavě, na soustředění do Rakouska ale neodjel a dostal svolení hledat si nové angažmá.

„Matěj si udělal dobré jméno v Polsku. Zájem o něj měla Vratislav, řecký Atromitos a další kluby. Teprve Gaziantep naplnil jeho představy," poukazuje Filip Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

V tureckém klubu se obránce potká s trenérem brankářů Mario Galinovičem. Bývalý chorvatský gólman působil tři roky v realizačním týmu na Letné a v Hanouskově příchodu do Turecka sehrál roli.

„Znají se ze Sparty. Galinovič dal klubu dobré reference. A opačně, pro Matěje byl také jazýčkem na vahách, že v mužstvu najde známého. Hráči ve Spartě si Galinoviče hodně pochvalovali," přibližuje agent.

„Kvalitní tureckou liga bere Matěj jako velkou výzvu, věříme, že se v ní prosadí. Přichází do základní sestavy, klub je nový, nemá nešvary tureckého fotbalu. Navíc turistické město je příjemné, nebude mu tam nic chybět," vypočítává Filip Zíka.

Reklama

Související témata: